Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, toukokuuta 21, 2008

Viimeinen YT-istunto

KUVA: Soklan ovella oli jatkoon päässeiden luokanopettajiksi haluavien nimet.

TÄNÄAAMUNA pidimme lukuvuoden viimeisen YT-istunnon. Lähes joka viikko opettajakunta on kokoontunut tunniksi yhteen keskustelemaan ja tekemään ihan päätöksiäkin. Olemme joka kerta seuranneet tekemiemme päätösten toteutumista, ja aika ajoin tukistaneet itseämme niistä lipeämisestä. Tänään teimme omalta osaltamme ehdotuksen täydentää johtokuntaa, jos Jukka Sarpila jättää virkansa. Hänen tilalleen syksyn kokoukseen tullee Tuomo Kälviä. Tasa-arvolain vuoksi kyseeseen tuli vain mies.

YT tarkoittaa yhteistoimintaa. Opettajien työvelvollisuuksiin kuuluu oppituntien lisäksi tehdä kolme tuntia viikossa yhteistoimintaa. Espoon ohjeiden mukaan yksi tunti viikossa voidaan varata yhteiseen kokoukseen.

KLO 10.30- 12 kokoontui TIP-kokeilun ohjausryhmä. Lautakunta oli hyväksynyt hankkeen uudet ideat eilisessä kokouksessaan.
Nyt ohjausryhmä päätti, että henkilöstömäärää kasvatetaan. Uusi vahvuus on 1 kordinaattori + 5 ohjaajaa + 7 avustajaa. Samalla sovittiin, että ohjaajien palkka on hieman korkeampi kuin avustajien.

KLO 17. olin Soklassa haastateltava. Jatko-opiskelija haluaa selvittää, kuinka opettajien täydennyskoulutus tulisi järjestää, ja olin joutunut haastateltavien joukkoon. Liikuttavia kysymyksiä. En varmaankaan ollut oikein mukava haastateltava.

Ei kommentteja: