Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, toukokuuta 14, 2008

Uusien Eppujen päivä!UUDET EPUT tutustuivat tänään omaan, tulevaan kouluunsa. Meillähän oli hieno tilanne: saimme ottaa kouluumme kaikki meille hakeneet. (Noin) 57 eppua ja neljä starttilaista jaettiin sitten kolmeen luokkaan.

Tutustumispäivänä paikalla olleet jaettiin kuuteen ryhmään. Kullakin ryhmällä oli oma värinsä ja omat kummi-oppaansa.Meitä oli melkoinen joukko aikuisia lapsia tarkkailemassa. Kuvassa Kia, Marja, Julia, Liisa, Marjatta ja Anu. Lisäksi mukana olimme Johanna, Katri ja minä.

LAPSET kiersivät kuudessä toimintapisteessä. Niissä askarreltiin, piirrettiin, kuunneltiin satua, syötiin jne. Minun pajassani laulettiin. Ratkaisu osoittutui oikein hyväksi.ILLALLA oli sitten eppuvanhempainilta. Liisa, Johanna ja Kia olivat keittäneet kahvia ja hankkineet pullaa. Meitä oli paikalla lisäksi kouluterveydenhoitaja Anu, kuraattori Eija ja TIP-koordinaattori Sari. Iltapäivähoidosta tehtiinkin paljon kysymyksiä. TIP-päätökset jaettiin vanhemmille. Loput pannaan huomenna postiin.

Aluksi konkarivanhemmat (joilla oli vanhempi lapsi Aurorassa) vetäytyivät valmistamaan esitystä aiheesta "Mitä uusien vanhempien tulisi koulusta tietää?". Samaan aikaan uudet vanhemmat ja opettajat laativat kysymyksiä toisilleen. Sitten kuuntelimme konkarien nätisti puhutun näkemyksen Aurorasta. Myönteisinä asioina he nostivat esiin mm. näytelmät ja kerhot. Koululla on monia kokeiluja, joista pääosa on kuulema hyviä.

Uusilla vanhemmilla oli paljon kysyttävää mm. koulupäivän pituudesta, mitä ekaluokalla opiskellaan, kolutarvikkeita, oppilaiden tarpeiden huomioonottamisesta, luokkien muodostamisperiaatteista, kyydityksistä, ja siestasta. Kaikki kysymykset käytiin läpi laatimani esittelyppt:n tahdittamana.ILLAN kohokohta oli tietysti luokkajakojen paljastus. Luokat oli muodostettu meillä tällä kertaa ilman kaveritoiveita, ja se perusteltiin. Samat luokat muodostavat jopa kuudeksi vuodeksi jokaiselle lapselle tärkeän oppimisympäristön. Siksi haluamme, että kaikki kolme luokkaa ovat pedagogisesti tasaisia: poikia ja tyttöjä yhtä paljon, kaikissa luokissa jo lukevia ja tasaisesti myös lapsia, jotka tarvitsevat tukea.

Kaikki eput eivät tulleet tutustumaan kouluun. Eivätkä kaikki epuvanhemmat tulleet vanhempainiltaan. Tulee vähän surku heidän puolestaan. On kovin ikävää, jollei pysty prioirisoimaan tällaisia lapsen elämässä ainutkertaisia tapahtumia.

Ei kommentteja: