Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, toukokuuta 05, 2008

Kyselykone


OLEN pian vuoden saanut kokeilla Ideakoneen tuottamia nettikonsepteja. Ensin Kotisivukoneena tunnettua yksinkertaista tapaa tehdä www-sivuja, ja tämän lukuvuoden aikana useitakin kertoja uutta tuotetta: kyselykonetta.KYSELYKONE (www.kyselykone.fi) on vallan simppeli tapa tehdä nettikyselyitä opettajille tai esim. vanhemmille. Lomake on helppo muokata ja päivittää paremmaksi. Vastaajille lähetään nettilinkki, ja näin vastaukset ovat turvallisesti nimettömiä. Tulokset saa napinpainalluksella näkyviin frekvensseinä ja prosentteina sekä väripiirakkoina tai -pylväinä. Keskiarvot on käytössäni olevassa versiossa laskettava itse, jos niitä tarvitsee.

Parhaillaan keräämme palautetta SixMix0708-lukuvuodesta (siis siitä, että sijoitimme kaksi viidettä luokkaa yhteen luokkahuoneeseen kahden opettajan kanssa kuudennen kouluvuoden ajaksi). Ensimmäisen vuorokauden aikana vastauksia on tullut jo 18 (noin 30 %). Hyvä ratkaisu oli mielestäni laittaa numeroarvioin jälkeen tila perusteluille- kunhan kestää sen, että osa ihmisistä saattaa kirjoittaa mielipiteensä aika ilkesti. Usein kommeneista on kuitenkin apua ja iloa vastausten tulkinnassa sekä toiminnan kehittämisessä- ja sehän näiden arviointien lopullinen idea on.

TULOKSET voi helposti tulostaa mm. pdf-muodossa, ja näin esitellä ne sielläkin, missä ei ole nettiyhteyttä.

MILTÄ SixMix0708 väliaikatulokset näyttävät? Pääosin hyviltä. Oikein hyviltä. Jos vastaaminen jatkuu samoilla linjoilla, kysymysten keskiarvot vaihtelevat 8-10 välillä. Mielenkiintoista, kuinka laajasti arvosanaskaalaa 4-10 käytetään. Kaikki eivät ole luokkien yhdistämiseen tyytyväisiä (vitosiakin on saatu), mutta mihinkä uuteen asiaan kouluissa kaikki koskaan olisivat. Mutta kyllä moitteissa on myös itsekritiikin sijaa.

Ei kommentteja: