Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, toukokuuta 13, 2008

Suuri Hölmöläisjuhla 10+!

KUVA: Pikku-Auroran pihalle tuotiin aamutuimaan Glorian lava. SixMixin pojat auttoivat penkkien asettelussa.

TAKANA hieno päivä. Yksi parhaista. Kirkas taivas, ja yli 10 ° lämpöä kumminkin. Aamulla ajoissa ylös. Hölmöläisvaatteet päälle ja koululle aamupuurolle. Tavaroiden roudausta, jotta kaikki olisi valmista klo 11. Ja oli. Jarmo oli yöllä painanut valmiiksi espoolaiskirjailijoiden uusista hölmöläisjutuista tehdyt julisteet, jotka Elisa ja Henkka olivat kuvittaneet. Kävimme panemassa ne paikalleen.

KUVA: Talonmies Kari ja Pekka rakensivat hienon hölmöläisportin. Kaikki kolme alueemme talonmiestä ansaitsivat avuliaisuudeella hölmöläispaidat.

INTENDENTTI Hannele Krohn avasi juhlallisesti tapahtuman. Hannelen kanssa ideoimme Hölmöläistapahtumaa jo yli vuosi sitten. Voi miten paljon hienoja juttuja olenkaan saanut hänen kanssaan tehdä. Nyt hän jää eläkkeelle:-(

KUVA: Klo 11 kaikki oli valmiina avajaisia varten. Kulttuuritoimen väkeä kauniissa rivissä.KUVA: Aamupäivän juontajana oli mainio Aapomme. Iltaohjelmassa vastuun kantoi Pikku-Auroran väki.

KUVA: Miksauksen hoiti Glorian väki ammattitaidolla.

KAIKKEIN oikeimmat hölmöläiset asuvat tietysti Bembölessä. Bembölen koululaiset esittivät sekä päivällä että illalla omat hölmöläiskertomuksensa. Lisäksi Hölmölän rakennuksessa oli sisällä näytille heidän hölmöläispiirustuksiaan ja oppilaitten itse tekemiä videoita. Viime perjantaina 5-luokan ruotsinlukijat kävivät kylässä heidän komeassa- Espoon ensimmäisessä- tiilisessä koulussaan.

KUVA: Koska bemböleläiset ovat oikeita hölmöläisiä (bembölingar), he saivat esiintyä oikein lavalla mikitettyinä.

Mm. ruokahuollon ja tiedotuksen ja vessa-asioiden oli tällaisissa tilaisuuksissa toimittava. Apulairexi Ulla johti hienosti aamupäivän oppilaitten tankkauspistettä. Kaikille oli aamupuuron lisäksi eväsleipiä, ja halukkaille oli vielä myynnissä makkaraa, mehua, kahvia ja pullaa.

INFO-pisteestä löytyi tapahtumaesite, kartta jne. Siellä oli myös mahdollisuus tilata hölmöläispaita.Koko päivän sitä sai tuntea tavatonta ylpeyttä porukastamme. Juontajamme Aapo spiikasi kivasti. SixMixin bändit ihania. 5-luokkalaisten hölmöläissketsit verrattomia. Yksikin ryhmä heitti päivän aikana yhteensä 39 tarinaa. Alkuopetuksen lyhteinen laulu- ja tanssiesitys oli riemukas ja lysti. Jukka Jokiranta luki uudet hölmöläistarinat niinkuin vain hän osaa. Raija oli treenannut kaksi neljännen luokan tyttöä opettamaan porukalle Marco Bjurströmin tanssin. Tytöt vetivät jutun tosi suloisesti.


KUVA: Viidesluokkalaisten hölmöläisketsit oli harjoittanut Jukka Jokiranta. Ne esitettiin hölmöläispolulla talon takana.

POLULLA oli kaikkiaan neljä Auroran hölmöläispistettä ja söpö Karamzinin koulun 1a-luokan poiju. Kussakin pisteessä tarinat soljuivat nonstoppia, paitsi jso oikea nälkä pakotti pitämään tauon. Polulla oli myös hölmöilykaapi, jonka Juha ja Tuomo olivat orgasoineet. Saas nähdä millaisia koomikkoja nauhalle on tarttunut?AAMUPÄIVÄN sessioon oli varattu aikaa klo 11-15. Hölmölän kylä kuitenkin hiljeni hieman klo 14 jälkeen. Kun ohikulkijoita ei enää paikalle osunut, purimme bändikamat ja lähdimme päivälevolle. Osa porukasta jäi koululle vielä hommiin, ja me tankkasimme oikein Pizzamanin pizzaa.

ILTATAPAHTUMA alkoi liukuen klo 17 jälkeen. Bembölen koulu esitti oman esityksensä ja sitten lavalle mahtuivat vielä kansantanssijat. Hölmöläispolku avautui klo 18-19, ja väkeä riitti. Erityisesti tietysti ihailemassa alkuopetuksen jykevää joukkoa

KUVA: Kullakin hölmöläisryhmällä oli monta tarinaa kerrottavana. Tyylitkin vaihtelivat naturalismista pantomiiniin.

ILLALLA lapset tulivat paikalle vanhempiensa kanssa, osa ihan itsenäisesti. Muonituksesta huolehti nyt Auroran koti & koulu-yhdistys. Makkara maistui, ja kahvi teki kauppansa. Ja hölmöläispaidat.

Ja tietysti paikalla oli muitakin hölmöläisistä kiinnostuneita. Molemmat uusia hölmöläistarinoita kirjoittaneet espoolaiskirjailijat Katri Sarmavuori ja Raimo Suikkari kunnioittivat tilaisuutta läsnolollaan, kuuntelivat mielihyvällä Jukka Jokirannan sadunluennan ja ihailivat saduista Elisan ja Henkan tekemiä julisteita.

KUVA: Hölmöläntalon pääty oli varattu pienille hölmöläisille. Mukana oli koko alkuopetus. Kaikki lapset - ja opettajat- esiintyivät.

OLI hienoa tavata Ulf Johansson, jonka Bemböle-kirjasta Espoon perinneyhdistys Aurora aikanaan sai idean hölmöläisteemaasta. Ja sen jatkohan tämä päivä oli. Perinneyhdistyksestä iltajuhlassa oli varapuheenjohtaja Uolevi Itkonen. Päivällä mäellä piipahtivat myös saman yhdistyksen Aapo Kirvesniemi ja Jorma Vehmaskoski .

Hiukan sitä sai jännittää, kuinka vikkelä pikkupojat pystyvät hillitsemään halunsa lähteä kiipeilemään Pikku-Auroran pihapiirin rakennustelineille.

Tarkkasilmäinen hölmöläisesitysten seuraaja teki mielenkiintoisen havainnon: Lähes isot hölmöläisnäyttelijät olivatkin hölmöläisnäyttelijättäriä. Onneksi Mateiksi edes satiin kolme poikaa. Elämme naisenergian aikaa.

KUVA: Talon toisessa päässä oli sitten Karamzinilaisten poiju. Pienet hölmöt näyttelivät taitavasti siinä missä isotkin. Koko teatteriseurue oli pukeutunut vimpan päälle.

VALLAN viehättäviä olivat 3.-4.-luokkalaisten tekemät hölmöläispömpelit. Kun työnsi sormen aukosta sisään kuuli lasten itse kirjoittamia hölmöläistarinoita ja vitsejä.Illan kruunasi Rasikankaan Ohilyönti- orkesterin hauska keikka.

Koko päivä oli yhteisen tekemisen riemua. Eikä vain meidän koulun. Vaan koko laajan tiimiporukan: Karamzinin koulu, Järvenperän koulu, Bembölen koulu, Viherlaakson koulu, Espoon kirjailijat, Kansantanssijat...Trabantkin sai esiintyä. Ja the Boots Merisaappaasta. Tanks taas heillekin.

PS. Tällaista palautetta on sähköpostiin tullut:
" Onneksi olkoon aivan upeasti onnistuneen Hölmölän johdosta! yllä oli ilo seurata oppilaiden esityksiä, miten hyvin oli aikki ajateltu ja harjoiteltu - ja vielä kuinka innostuneina ppilaat olivat mukana! e Pikku-Auroran hölmöläiset nautimme päivästä valtavasti. Iloisena,Merja"

Ei kommentteja: