Kirjoja

Kirjoja

sunnuntaina, toukokuuta 11, 2008

The Beatles Story

KUVA: Lahden Kaupunginteatterin mediakuvat

TÄMÄN KEVÄINEN Auroran henkilökunnan virkistysretki tehtiin lauantaina junalla Lahden Kaupunginteatteriin seuraamaan Reino Braggen kirjoittamaa "The Beatles storya".

Mainosten mukaan kyseessä on nostalginen ja hyväntuulinen musikaali bändikaveruudesta 60-luvulla. Kyllä. Sitä se oli. Tarina eteni kronologisesti vuodesta 1961 aina bändin hajoamiseen saakka. Parasta esityksessä oli ehdottomasti Beatles-musiikki, jota neljän nuoren näyttelijän tiimi: Tero Porali (John Lennon), Paavo Honkimäki (Paul McCartney), Jussi Puhakka (George Harrison), IIikka Forss (Ringo Starr) soitti vallan taitavasti.

Teatteritaiteen näkökulmasta esitys oli hieman liian ohut minuun makuuni- samaan tapaan kuin Timo Koivusalon leffat. Niissä on koko ajan on kiire. On kuin katsoisi vanhaa valokuva-albumia. Mukana on kaikille tutut asiat. Mikään ei yllätä. Roolit eivät kasva eivätkä henkilöt muutu. Julmasti sanottuna: jännitteet ja dramaturgia puuttuvat. Siis käsikirjoituksen vika:-). Ohjaaja oli ammattilainen Kari Rentola. Nyt hän aski liikaa musiikin varaan. Mutta kun esityksen on nähnyt jo 25 000 katsojaa, mikä minä olen marisemaan.

OLI kivaa. Meitä oli 16 maikkaa liikkeellä. Junamatkat ehdimme turista kaikenlaista. Ja kaikki pääsivät turvallisesti kotiinsa pian puolen yön jälkeen.

PS. Esityksestä löytyy lisää tietoa ja mm. kiva traileri osoitteessa http://www.lahdenkaupunginteatteri.fi/fi/ohjelmistossa/the_beatles_story/?id=49

Ei kommentteja: