Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, maaliskuuta 28, 2018

Pelastetaan Träskändan kartano

ESPOON perinneseuran hallitus tapasi tänään Espoon kaupunginmuseon johtoa. Esiin nousi yhteinen huoli Träskändan kartanon nykytilasta.  Kerroimme, että olemme esitelleet huoltamme myös kaupunginjohtaja Jukka Mäkelälle, kun tapasimme hänet muutaman viikko sitten Gumbölen kartanossa.

Valtuutetuilla on mahdollisuus tehdä ns. määräraha-aloitteita, jotka otetaan käsittelyyn kun virkakoneisto alkaa valmistella seuraavan vuoden talousarvioita.

Vakuutuin kokouksessamme, että minun on tehtävä määräraha-aloite tästä asiasta. Nyt se on tehty ja lähetetty.

Määräraha-aloite  käynnistämään Träskändan kartanon saattaminen arvonsa mukaiseen käyttöön

Martti Hellström (Sd)

Teen määräraha-aloitteen varata 3 miljoonaa euroa starttirahaksi, jonka turvin Espoo voi etsiä aktiivisesti  kumppaneita, joiden kanssa voidaan yhdessä käynnistää  historiallisesti erittäin arvokkaan Träskandan kartanon kunnostustyöt ja suunnitelmat kartanon saamiseksi arvonsa mukaiseen monitoimikäyttöön mm. asukastilana, kahvilana, galleriana ja  mahdollisesti esim. Suomen naisten museona.

Kumppanien aktiivisessa etsinnässä voitaisiin käyttää palkittun ”Koulu palveluna”- hankkeen yhteydessä kehiteltyä mallia, jossa tilojen ja käyttäjien kohtaantoa hoitamaan palkataan erillinen  toimihenkilö. 

Ei kommentteja: