Kirjoja

Kirjoja

torstaina, maaliskuuta 31, 2011

Torstaissa taas

Luokanopettajalehti lähtee tänään painoon. Eilen illalla
toinen oikolukukierros.
TAAS siis torstai. Rästitöiden kassi on keventynyt melkoisesti. Riskianalyysin virallinen lomake on käyty yhdessä porukan kanssa läpi ja lähetetty eteenpäin. Niinikään eteenpäin on lähetetty koulun ehdotus vuoden 2012 vuosi- ja peruskorjauksiksi. Koulurakennuksen tilaa käsiteltiin eilen johtokunnan kokouksessa pitkään. Kokouksesta enemmän hieman myöhemmin.

Työ koulussa on sujunut tavallista latua. Ihmiset ovat hyvällä mielellä, joskin meitä on juuri nyt aika lailla eri syistä pois koulusta.  Pppilaiden kinoja selvitellään, ja usein ne aukeavakin. Ei aina helposti. Opettajien kehittämiskeskustelut etenevät keskustelu/päivä tahtiin. Opetussuunnitelmatyössä hieman pätkii. Julkaisujärjestelmä Wilmassa- johon tekstit pitäisi pudottaa- on teknisiä ongelmia.

Ensi lukuvuoden suunnittelu on  tässä vaiheessa kevättä täydessä käynnissä. Pohdimme kuumeisesti, kuka opettaja jatkaa oman luokkansa kanssa, ja kuka ottaa ekaluokkia. Ekaluokille on aina saatava parhaat mahdolliset  opettajat.  

Harrastuspuolellakin vilkasta

Vittorino de Feltre -
hieno humanistiopettaja.

PITKÄSTÄ aika löytyi taas aikaa sukeltaa menneisyyden suurten kasvattajien maailmaan. Olen viikon verran seurustellut erityisesti humanisti-pedagogien kanssa. Kuinka monen tämän ajan opetusidean juuret ulottuvat lähes 600 vuoden taakse? Ajelin eilen koulun jälkeen Siltavuorenpenkereelle hiomaan tekstejä seuraavaan kirjaan, jota saan työstää  professori Pertti Kansasen sparrauksessa. Kahvi Soklassa oli hyvää, ja tapasin monta tuttua. Selvästi kevät on tullut kaamoksen jälkeen :-)

Valmistelin myös luentoa Opettajien arvoista. Olen saanut kutsun Tampereelle OAJ:n pedagogisen toimikunnan (POE) seminaariin lauantaina. Löysin Kauniaisten kirjastosta vanhan klassikon "Arvon mekin ansaitsemme". Pudotin sen ääniraidaksi esitykseen.

Ei kommentteja: