Kirjoja

Kirjoja

sunnuntaina, maaliskuuta 20, 2011

Sunnuntai-tarpeellinen joustopäivä

Havainnekuva uudesta
Luokanopettaja-lehde-
stä 2/11

LAUANTAINA vietin oikeasti vapaapäivänä. Tuntui hyvältä. Varisinkin kun edellistä viikonloppua söi  Lo-liiton hallituksen kokous. Sunnuntaita en vielä tänä viikonloppuna raaski suojella työtehtäviltä. Rästit kun valuisivat maanantaita kuormittamaan. Urakkatyön valitettavia peruspiirteitä. Olkoon siis tämä päivä joustopäivä.

AAMUTUIMAAN laadin esityslistat   koulumme johtokunnan ja Espoon perinneyhdistys Auroran hallituksenkin kokouksiin. Koulun johtokunnan asialistan ehkä tärkein kohta on virallinen esitys koulukohtaisiksi lauantaipäiviksi ja niitä vastaaviksi vapaapäiviksi ensi lukuvuonna. Toinen tärkeä asia toimintasuunnitelman (budjetin) hyväksyminen. Johtokunnan päätösvalta raha-asioissa  on kuitenkin kokonaisbudjettiin siirryttäessä kovasti muuttunut. On tärkeää, että johtokunta on selvillä, mihin mahdollista "ylijäämää" syksyllä loka-joulukuussa suunnataan, mutta  valta ja vastuu on tässä asiassa annettu rehtorille.  Koska viime syksynä palkkarahaa käytettiin meillä  oppikirjahankintoihin, tämän kevään oppikirjarahoja voidaan vastaavasti käyttää ensi syksyn oppitunteihin.

TAITTAJA  on saanut Luokanopettaja-lehden kakkosnumeron etuajassa valmiiksi, joten edessä on juttujen oikolukua ja joidenkin tekstien lyhentelyä. Oma pääkirjoituksenikin on vielä kutkuttavasti vaiheessa. Saman firman Pro Peruskoulu 2011- sivuilla on jo 115:n kansanedustajan esseitä perusopetuksen kehittämisestä. Lähetin kaikille ehdokkaille emailina linkin puheenjohtajan avoimeen kirjeeseen.

OLISI  mukavaa jos ehtisin vielä tänään valmistella  lisää torstaista espoolaisrehtorien tapaamista, jossa pohditaan mahdollisuuksia tehdä ehdotuksia opettajien palkkauksen ja työehtojen suuntaamiseen siten, että opettajien työstä yhä suurempi osa  tulisi palkallisen työajan piiriin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Milloin ehdit tehdä viikkosiivouksen, pestä pyykit ja laittaa ruuat? Vai hoitaako teillä nämä askareet joku muu?

Tp. Xena

Martti kirjoitti...

Mm. nuo ovat asioita joita en kunnolla osaa.