Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, maaliskuuta 08, 2008

Pikku Prinssi

KUVA: Komea, Pikku Prinssin tunnemaailman tiivistävä kuva, jonka löysin joskus (en enää tänään) netistä.

Auroran koulu on yksi 11:sta espoolaisesta koulusta, jotka toimivat oppimiskeskuksina. Oppimiskeskusten tehtävä on tarjota muiden koulujen opettajille ammatillisen kehittymisen kumppanuuksia. Auroran oppimiskeskuksen erityistehtävänä on edistää taideaineiden ja harrastustoiminnan asemaa koulun arjessa.

Sitä työtä teimme myös perinteisessä, jo 19. kerran järjestetyssä Auroran päivän tempauksessa. Päivä oli taas kerran riemukas touhupäivä, jonka vanhemmat ja Auroran väki toteuttivat yhdessä koko kylän iloksi. Päivän primus mororina oli Ulla Hämäläinen. Yhtenä ohjelmanumerona oli mainostettu yllätysohjelmaa. Salaa kaikilta joukko opettajia ja oppilaita olikin omana harrastuksenaan valmistautunut kertomaan koulun kellarissa iki-ihanan Antoine de Saint-Exupéryn "Pikku Prinssin".

Tarina kerrottiin monologiteatterin, kuunnelman, musiikin ja kuvien avulla. Tarinan olivat sovittaneet Martti Hellström ja Jukka Jokiranta. Musiikin oli säveltänyt Uma Jutila. Kauniin kettulaulun esittivät säveltähä ja Kaija Kuivanen..Pääsyliput oli tehnyt Henkka S. Esitys kesti 30 minuuttia.

KUVA: Esityksen tekniikasta vastasivat Risto Schiray ja Martti Hellström.

Sadun kertojana, lentäjänä oli Jukka Jokiranta, ja muina ääninä kuultiin 5.-6-luokan oppilaita ja heidän opettajiaan: Aapoa, Jukkaa, Linneaa, Mariaa, Marttia, Riikkaa ja Siiriä.

Esitimme Pikku Prinssin kaksi kertaa. Kummassakin esitysessä oli tilaa 28:lle katsojalle. Ihan pienet söivät karkkia ja jatkoivat matkaa. Isommat pillittivät. Katsojiksi saimme mm. Hyvösen Timpan ja Ehrstedtin Caritan,monessa mielessä tärkeät koulumme entiset opettajat.



KUVA: Ripa hoiti Esan ja Tuomon kanssa bändikonserttin. Minä myöhästyin opebändin keikalta, koska hain naisten päivän kunniaksi naisille ruusut. Tämä on Hyvösen Timpan käynnistämä perinne, jota ylpeänä saan jatkaa.

AURORAN päivä oli jälleen kerran tosi onnistunut. Olipa mukavaa pyöriä hyväntuulisten nykyisten ja entisten oppilaitten ja heidän vanhempiensa seurassa. Sydäntä lämmitti nähdä vanhoja tuttuja mm. ihana emeritus-ts-lehtorille Leena Lindgren.

Ei kommentteja: