Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, maaliskuuta 03, 2008

Monday morning feel so bad

KUVA: U-tubessa soi yhä komeasti Easybeatsin pop-biisi "Friday on my mind". http://www.youtube.com/watch?v=7zB0RygrYy8&feature=related

VOI MITÄ nuoruuden riemua 41 vuoden takaa! Nuoriso oli vapautumassa ja suuntaamassa elämänsä tähtäintä viikonloppuun. Varmaan se oli niin. Mutta näin vanhempana maanantait eivät suinkaan ole hassumpia. Ei ainakaan viikon 10 maanantai.

LUNTA oli lopulta tullut pieneksi peitteeksi. Se lisäsi valoisuutta.

KUN nousi aikaisin, ehti hyvin tehdä kirjoitushommia ennen kouluun menoa. Tein ensimmäisen version PRO REXI 2015-kiertueen raportista, ja laitoin sen Peterille kommentoitavaksi. Palautehan oli oikein ystävällistä. Kekiarvot järjestään yli 4 (asteikolla 1-5), ja kehittämisehdotukset perusteltuja. No, kiertue on joka tapauksessa voitettu kanta.

AAMULLA minulla oli kokous Sukossa, Olen mukana rehtorityöryhmässä, joka kokoaa oppimisvaikeuksissa olevien oppilaiden tuen hyviä käytäntöjä Espoosta. Eilen laatimani pohjapaperi otettiin iloisesti ja arvostavasti vastaan.

PUOLELTA päivin ehdin koululle. Tyhjentelin sähköpostia ja kuittalin virkavapauksia. Taukotuvassa oli iloinen tunnelma. Kahviautomaatti oli suosittu. Lomailevaa Kaijaa lukuunottamatta kaikki opettajat taisivat ollai töissä. Umalla oli ollut lauantaina tosi onnistunut luokkakooous (4 lk/1993). Moni oli "uhannut" tulla käymään Aurora-päivänä. Moni kuudesluokkalainen oli päässyt hakemilleen erikoisluokille. Upeaa. Sain kauniit kiitokset kustantajalta muutosehdotuksistani "Sata sanaa opetuksesta"-teoksen kerholaisille tehtävään oheismateriaaliin (opettajan käyttöteoria). Esittelin kouluamme Niinan TS-opetusharjoittelijoille.

Huomiseksi onkin sovittuna oikein nippu hommia: TIP-palaveri uudesta hakukierroksesta Salmisen Seijan kanssa. TIPin ja lakisääteisen iltapäiväkerhon yhdistäminen on suomenkielisen opetuslautakunnan asianlistalla tällä viikolla. Menisimme kohti Etelä-Sipoon koulun mallia. Huomenna nauhoitamme Aurora Päivän yllätysohjelmaa- ja siksi Norppaa tarvitaan sijaiseksi. Oppilashuoltoryhmän kokous ja vielä auton vieminen illan suussa huoltoon.

VIRASTOSTA pyydettiin (taas) uuteen kokeiluun; arvioimaan eOpittiin tulevaa blogi-osioita. Mikäpä siinä, mutta luulen etteivät opettajat ole meillä halukkaita semmoista urakkaa ottamaan. Vuoden 2008 vielä salassa pidettävän luokanopettajan kanssa sovimme tiedotuksen pelisäännöistä.



KUVA: Järvisen Ritva, Rautiaisen Anneli ja Mattilan Paula napakassa kokouksessa Pasilassa.

ILTAPÄIVÄN pääksi ajoin vielä Helsinkiin Opetushallitukseen suunnittelemaan Tulevaisuuskasvatuksen kouluttajien seuraavaa koulutuspäivää huhtikuussa. Ja kaupan päälle saimme- minä ja Anneli- vielä kutsut torstaina Helsingin apulaiskaupunginjohtajan järjestämälle vastaanotolle. Menemme edustamaan suomalaiskouluja kansainvälisen seminaarin iltacoctail-tilaisuuteen.

Ei siis hassumpi päivä.

Ei kommentteja: