Kirjoja

Kirjoja

sunnuntaina, maaliskuuta 02, 2008

Auroran päivän tempaus 8.3.

KUVA: Jarmo Lindholmin laatima juliste tempauspäivästä


VIIKKO 10 huipentuu perinteiseen Auroran päivän juhlaan lauantaina 8.3.2008 klo 10-13. Perinne koko perheelle tarkoitetusta touhupäivästä on jatkunut keväästä 1990 alkaen- siis nyt 19. kerran. Tarkasti ottaen päivän juuret ovat vielä kauempana, ilmeisesti keväässä 1982, jolloin Raita Karvisen ollessa koulun rehtorina päivä järjestettiin yhden kerran.

TOUHUPÄIVÄLLÄ on monta tarkoitusta. Yksi niistä on yhdessä tekeminen. Päivää ovat olleet alusta asti järjestämässä sekä koulun väki että vanhemmat. Yhdessä järjestämme mukavan tapahtuman, jossa oppilaitten koko perhe voi olla mukana. Toinen tarkoitus on rahan keruu. Koska kyseessä on koulupäivä, tarjolla on aina ilmaisia pisteitä ja ohjelmaa. Ekaluokkalaisten koulupäivä ajoittuu ihan alkuun (9-12), muiden koulupäivä on 10-13. Ja lopuksi siistitään paikat.

Ohjelma on vuosien varrella elänyt. Ennen vanhaan kun oli talvi, ulkona oli mahdollista ajaa esim. koirareellä. Pihalla on voinut myös ratsastaa ja tutustua poliisi- tai paloautoon. Ulkona on myös ollut tarjolla kuumaa grillimakkaraa.

SISÄOHJELMAAN on usein kuulunut näytelmiä joko livenä tai nauhoilta. Monena vuonna isot oppilaat ovat tehneet itse pikkunäytelmiä nuoremmille tai järjestäneet muotinäytöksiä. Bändiesitykset ovat aina olleet suosittuja. Niitä on luvassa tänäkin vuonna. Ja bändien lomassa esiintyy myös kannelryhmä. Kerran Jukka ja Ripa järjestivät heikkohermoisten kauhuksi pulpettirummutuksen mestaruuskisat. Huippusuosittuja ovat olleet vanhempien hankkima pomppulinna ja isien järjestämät kilpailut. Kasvomaalaus kiehtoo aina.

SYÖMINEN kuuluu tapahtumaan. Oppilaat saavat luonnollisesti kouluruuan. Parina viime vuonna myös vanhemmilla ja sisaruksilla on ollut mahdollisuus ruokailla koululla. Tänä vuonna tarjolla on taas herkullista lohikeittoa. Sen lisäksi mahoihin yleensä mahtuu ainakin vohveleita.

BÄNDIKÄMPÄSSÄ on luvassa pienelle onnekkaiden ryhmälle yllätysohjelma, jota joukko opettajia ja oppilaita on yhdessä harrastuksekseen valmistanut. Se, miten ilmaisia lippuja kellariesityksiin saa, kerrotaan myöhemmin.

AURORAN PÄIVISTÄ jää hyvä maku. Talo on täynnä hyväntuulista väkeä, ja usein myös entisiä oppilaita. Päivän tuotolla (usein yli 2000 euroa, viime vuonna lähes 3500 euroa) on voitu maksaa mm. kuudesluokkalaisten ruusut ja stipendit. Rahoilla on ostettu luokille palloja ja hyppynaruja ja tuettu myös Luunjan koululeiriä. Rahat ovat riittäneet myös loma-aikoina pidettyihin kerhoihin. Rahaa kerätään mm. (teema)kahviloilla, arpajaisille, karkkia myymällä jne. Ensi keväänä onkin sitten juhlavuosi!

Ei kommentteja: