Kirjoja

Kirjoja

torstaina, kesäkuuta 01, 2023

Kouluvaarin Uutisia viikosta 22/2023


Kouluvaaripäivä osui tällä viikolla tiistaille.Työvuoro oli klo 8 - 12.05. Kevään viimeisellä "työkeikalla" pääsi retkelle Haltiaan.






  • Auroran kaikkilla kolmella tokaluokalla oli tiistaina retkipäivä Haltiaan. Luokkien lähdöt reittibusseille oli ajoitettu tarkasti, että  varmasti mahdutaan ja ehditään. Opettaja saa koululta bussilippun, jota vilauttamalla päästään kyytiin.
  • 2N-luokan kokoontumisaika oli klo 8.00. Noora-.opettaja, kouluvaari ja 16 oppilasta hyppäsivät sitten bussiin koulun pysäkiltä yhdessä  2M-luokan opettajan, Lauri-kouluvaarin ja oppilaiden kanssa. Myös bussinvaihto Ikean kohdalla onnistui hienosti. Melkein kaikille lapsille löytyi istumapaikat. 
  • Bussi vei ihan perille saakka. Sitten vessatauko ja ohjelma alkoi.Kyseessä oli KULPS-pakettiin kuuluva 1,5 tunnin "Eläinten olympialaiset"- liikunnalllinen luontoretki.. Meillä oli kaksi ystävällistä opasta, jotka johdattivat meidät metsäpolulle. Ennen lähtöä vannottiin. vielä eläinten olympiavala, jossa sitouduttiin toimimaan polulla  luontoa kunnioittaen.
  • Polulla  oli temppupisteitä, joissa oppilaat tekivät aina jonkin tehtävän. Testasivat, osaavatko hiipiä kuin ilves. Juoksivat 10 sekunnin ajan, ja katsoivat etenivätkä yhtä nopeasti kuin etana- tai karhu tai... Minkä eläimen kanssa loikkaa yhtä pitkälle? Joka pisteessä sai suorituskorttiin leiman. Oikein hauska leikkimielinen ja eläimellinen liikuntatapahtuma. 
  • Sitten käsien pesulle ja syömään Haltia-rakennuksen pihalle eväitö: isopatonki, mehua ja banaani. 
  • Kun aikaa bussin lähtöön vielä oli, kiivettiin Haltian torniin katsomaan maisemia. 
  • Klo 11.15 lähti bussi kohti koulua. Bussinvaihto taas ripeästi Ikean kohdalla, Perillä oltiin klo 12.
  • Päivä päätetiin omassa luokassa. Ensi syksynä tämä 2N-luokka on 3N-luokka, ja se muuttaa kerrosta ylemmäs. Melkoinen osa tavaroista oli jo pakattu ja seinät  tyhjennetty  taiteesta,
  • Opettaja kertasi vielä loppuviikon ohjelmaa. Huomenna on herkkupäivä ja Peter Panissa mukana olleille kiitosjuhla.  Perjantaina vähän lyhyempi päivä. Ja lauantaina sitten jaetaan todistukset  ja vanhemmat ovat tervetulleita kylään klo 10.

Päivän pisteeksi kouluvaari sai oppilaiden tekemän kiitoskortin. Kiitos! 
Kello 12.15 lähdettiin hyvillä mielin kotiin. Ja kouluvaari vähän haikeinkin mieli. Tämä oli kevään viimeinen kouluvaaripäivä.







KULPS on hieno juttu

"Eläinten olympialaiset" on yksi useista kymmenistä espoolaiskoululaisille ja eskareille rajennetuista KULPS kulttuuri- ja liikuntapolun tapahtumista KULPS on Espoon oma tapa edistää oppilaiden välistä yhdenvertaisuutta ja kehittää kulttuuri- ja liikuntapalveluiden käyttöä  
keskellä koulupäivää ja osana opetusta. 
 
KULPSiin kuuluu kolme  polkua: kulttuuripolku, kirjastopolku ja liikuntapolku. Kaikkien polkujen tapahtumat ovat kouluille maksuttomia. 
 
KULPSilla on jo varsin pitkä historia. Se ulottuu ainakin 2010-luvulle. Se on hieno esimerkki suomenkielisen opetuksen ja varhaiskasvatuksen, ruotsinkielisten sivistyspalvelujen, kulttuurin tulosyksikön ja liikuntapalvelujen yhteistyöstä.

Hyvää kesälomaa  Auroran väelle ja 2N-luokalle! 
 

 


Ei kommentteja: