Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, joulukuuta 02, 2022

Kouluvaarin Uutislehti 8/2022




Viikon 48 viimeinen koulupäivä oli perjantai. Tiedättekö, milloin Aurorassa tullaan seuraavan kerran kouluun? Keskiviikkona 7.12 ! Espoolaiskoulut ovat saaneet pitää yhden lauantaityöpäivän, ja kun vastaavan vapaapäivän sai sijoittaa itsenäisyyspäivän aattoon, oppIlaat ja henkilö-kunta saivat ihanan 4 päivän miniloman. Itsenäisyyspäivää juhlittiin siis jo per-jantaina.

Voi  hyvänen aika!  Syyslukaudesta on enää jäljellä vajaat kolme viikkoa. Eli minulla on jäljellä enää kolme kouluvaaripäivää. 

Neljänneksi viimeisen kouluvaaripäivän  aluksi käytiin opettajan johdolla tuttuun tapaan läpi päivän ohjelma. Luvassa oli  lähes tauoton päivä uimahalliretken vuoksi. Tämä olikin viimeinen uimapäivä. Suomea harjoiteltiin puolisen tuntia. Minä sain valvoa kahden oppilaan luetun ymmärtämisen testiä. Sitten oli tovi aikaa omaan sisäleikkiin. Lounas (pastaa) oli  oikein maukasta, vaikka keittiössä oli pulaa työväestä. 

Sitten ulkovaatteet päälle ja uimakassit selkään. Saimme seurata Suomen lipun nostoa (6.luokalaiset) ja laulaa mukana "Oi maamme Suomea". 

Sitten bussiin ja kohti Leppävaaran uimahallia yhdessä 2M-luokan kanssa. Oi kuinka lapset nauttivat - jopa jääkylmön pikkualtaan läpiuinnista. Sitten suihkuun, pukeutumaan ja takaisin bussiin.


Perillä koululla viitisen minuuttia siestailua ja 45 minuuttia katsomusopetusta. Teemana oli Tiernapojat. Olipa monipuolinen päivä.

Kouluvaarin 2 tunnin pesti sijaisopettajana 

Niin  
upeaa kuin uinninopetus onkin, se on myös hengenvaarallista. Olemme juuri lu-keneet surullisen uutisen erään koulun iltapäiväkerhon uinninopetusreissusta, jossa yksi oppilas hukkui. Niin surullista.

Espoossa on jo vuosikymmeniä ollut järjestely, jossa osaavat uinninopettajat vastaavat itse uinninopetuksesta., mutta altaan reunalla, suihku- ja pukuhuonetiloissa oppilaita valvovat myös opettajat ja koulunkäynninohjaajat. Turvallisuuden vuoksi.

Opettajista pääosa on naisia, ja siksi aika ajoin on vaikeaa löytää vapaana olevaa miesviranhaltija valvomaan pojille/miehille tarkoitettuja tiloja. Niinpä aikanaan rehtorina istuin päiväkausia uimahalleilla.

Vastuusäädösten vuoksi valvojan on oltava työsuhteessa kaupunkiin. Siksipä kouluvaari Martti piti tänään palkata rehtorin päätöksellä 2 tunniksi sijais-opettajaksi. Vapaaehtoinen kun on syyntakeenton:-)

Olin siis 8 eläkevuoden jälkeen taas uudelleen Aurorassa opettajana. Heh. Pääsen ehkä mukaan Sarastian palkanmaksukiistoihin?

Kouluvaarin tehtäväkirjo oli siis tänään poikkeuksellisen vastuullinen. Kaikki sujui hyvin. Kaikki oli valmisteltu hyvin. Yksi pyyheliina katosi. Mutta kyllä se vielä löydetään.
 
 







Ei kommentteja: