Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, joulukuuta 16, 2022

Kouluvaarin Uutislehti 10/2022




Viikon 50 kouluvaaripäivä osui taas perjantaille. Mutta tämä perjantai ei ollutkaan ihan tavallinen.  

Vitsi!  Pakkasta aamulla 11°C. Onneksi auto käynnistyi.

Iso kassi lämpimiä varavaatteita mukana,  koska  luvassa oli tavallista pidempi ulkoilusessio. Pesti alkoi perjantain ohjelman läpikäymisellä: Matikkaa. Välitunti. Yhteinen tanssihetki valmistavan luokan kanssa. Koululounas (kala- tai tomaattikeittoa).  Kuvataidetta. Taitelijavieras. Joulukirkko. Liikuntatunti, joka pidettiin ulkona koulun pihalla, koska  oikean siestan aikaan oli alkuopetusluokkien retki Auroran kappelille. Lapset nauttivat talvikelistä täysin rinnoin. 

Koulun kirjastossa tavattiin ennen retkeä  taitelijavieras Timo, joka kertoi kaikille kolmelle  2-luokalle valokuvauksesta. Kyllä riitti kiinnostusta ja kysymyksiä.

Pitkästä aikaa koululaisten joulukirkossa 

Niin se aikaa menee. Milloin olin edellisen kerran koululaisten joulukirkossa? Jouluna 2013? Ehkä. 


Koulun koulupäivän aikana järjestämä joulukirkko on ollut viime aikoina jopa kritiikin kohteena. Perustuslakivaliokunta on kuitenkin todennut, etteivät joulukirkot ole ongelmallisia, jos niistä tiedotetaan etukäteen ja jos niihin osallistuminen on vapaaehtoista. Näin toimittiin Aurorassakin. Lupa joulukirkkoon kysyttiin etukäteen vanhemmilta. Tällä kertaa luvan antoivat mm. monet ET-oppilaidenkin vanhemmat.

Joulukirkkoja oli kolme: alkuopetukselle, 3-4- ja 5-6-luokille. Saarnan piti kappelin nuorisotyöntekijä, ja kolmea virttä säestettiin pianolla.

Koulun muille oppilaille järjestettiin joulukirkkoa vastaava, hieno joululaulutapahtuma siestan jälkeen koulun ruokala-auditoriossa. Niinhän ohjeiden mukaan tuleekin tehdä. 

Yhteislauluja esilaulatti ja säesti flyygelillä  yksi koulun taitavista opettajista. Päivän vieras: valokuvataitelijamme Timo  oli myös taitava rumpali.

Hieno päivä. Kaikille.
 
 







Ei kommentteja: