Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, marraskuuta 16, 2022

Kouluvaarin Uutislehti 6/2022
Tällä viikolla kouluvaaripäivä osui keskiviikoksi. Oli tosi lyhyt volyn-tääripäivä klo 9- 12. Mutta paljon mukavaa niihin mahtui. Jopa pikku lumisadetta.

Terveisiä Aurorasta. 2N-luokan koulupäivä oli osalla oppilaista  3-tuntinen, osalla jakotunnin vuoksi 4-tuntinen.  PÄivän aluksi käytiin läpi ohjelma. Sitten laskettiin laskuja.  Välitunnilla lapset innostuivat pienenpienistä lumihiutaleista. Sitten jumpattiin musiikin tahdissa yhdessä valmistavan luokan kanssa. Syötiin spaghettia joko liha- tai kasviskastikkeella.  Omille leikeille oli aikaa, ja lopuksi vielä luettiin suomea.

Kouluvaari sai ottaa vastaan lukuläksyn, valvoa välitunnilla oppilaita.,  terottaa kyniä ja säestää kitaralla onnittelulaulut kahdelle synttärisankarille. Päivän iloisiin yllätyksiin kuului Kaija-emerita-luokanopettajan tapaaminen koulun käytävillä. Olipa mukava tavata ja vaihtaa kuulumisia.

Valvontaa tarvitaan

Mediassa  
kerrotaan tosi usein koulu-kiusaamisesta ja raaástakin välivallasta Juuri nyt kovilla on eräs Kaarinalainen koulu. Eilinen lööppi oli tosi raju.  

Kun en tunne tapausta, en lähde lainkaan viisastelemaan. Mutta se on tosi fakta, että kouluissa tarvitaan aktiivista valvontaa ja puuttumista tilanteisiin ajoissa. 

Mieli hyvänä seurasin ulkovalvonnassa, että Aurorassa tämä asia on otettu vakavasti. Välitunnilla oli tänään ainakin kuusi valvojaa keltaisissa liiveissä. Näin oppilaat löytävät aikuisen helposti. Valvojat eivät vain rupatelleet keskenään vaan oikeasti sijoittuivat eri puolille isoa piha-aluetta ja olivat valmiina toimimaan, jos sellaista olisi tarvittu. Nyt ei tarvittu. Jalkapallomaaleilla, joissa ymmärrettävästi voi tulla törmäyksiä, pelattiin ihan sääntöjen mukaan. Bueno!
 Ei kommentteja: