Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, toukokuuta 17, 2022

Valdemartti 3/2022

 

Olipa  hienoa päästä pitkästä aikaa mukaan valtuuston-kokoukseen ja ihan  valtuusto-saliin. Kokouksen lopulla meitä varoja oli paikalla peräti 3: Martti, Heini ja Taru

Monella muullakin ryhmällä oli paljon varoja mm. eduskunnan Nato-keskustelun vuoksi.

KOKOUS oli lähikokous. Niinpä ennen kokousta tarjottiin päivällinen: Kaalilaatikko maistui.

LISTALLA on 15 kohtaa, joista pari viimeistä siirtyi seuraaviin kokouksiin. 

Pisimpään  puhututti vuoden 2021 arviointikertomus. Markku Sistonen  kysyi oikeutetusti, miksi joka vuosi toimintakertomuksissa nousee esiin samat ongelmat. Miksi niitä ei ratkaista? Jos syynä on henkilöstöpula- eikö pitäisi kysyä, miksi meillä on henkilöstöpula. Kun sitovia tulostavoitteita ei saavuteta, on myös kysyttävä, onko niitä liikaa.


Viime vuonnakin rahaa jäi yli. Kaupunginjohtaja haluaa käyttää vuosina 2020 ja 2021 kertyneet "säästöt" talouspuskuriksi, ts. varautumiseen huonoihin aikoihin. Toukokuun lopulla alkavista TAKE-neuvoteluista tullee hankalat. Osa ryhmistä tukee tiukkaa taloudenpitoa. Osan mielestä nyt on satsattava  hoito-, oppimis- ja hyvinvointivelkaan.

KD Antero Laukkanen nosti esiin hienon käsiteparin: talodellinen ylijäämä  ja palvelujen alijäämä.  Vuodesta 2013 ylijäämää on kertynyt yli 650 miljoonaa Olisiko jo aika antaa asukkaille täysi vastine verorahoilleen?

Hannele Kerola muistutti mahdollisuudesta käyttää Espoon rahastoja.

Persut haastoivat riitaa muistuttamalla, kuinka vähän verotuloja maahanmuuttajat tuottavat.  Jama Mohamed muistutti tahdikkaasti, kuinka korkeakoulutetuille maahanmuuttajille ei löydy töitä.

Tili- ja vastuuvapaus myönnettiin.

Toinen  tunteita herättänyt momentti oli kuusi vuotta tyhjillään seisoneen Tapiolan uimahallin  korjaaminen. Hinta on kova  lähes 50 miljoonaa. mm.  museoviraston tiukan suojelukannan vuoksi  Ja siitä se vielä nousee kun raaka-aineiden hinta nousee. Hankesuunnitelma hyväksyttiin "hampaita kiristellen" ilman äänestyksiä. Neljä  vuotta kuluu vielä  ennenkuin siellä uidaan. 

Myös  Espoonlahden terveysaseman hankesuunnitelma  hyväksyttiin. Johanna Värmälä toivoi, että parkkipaikkojen määrän riittävyyttä seurataan. Toivomus hyväksyttiin yksimielisesti.

Espoon Asunnot sai kaupungilta omavelkaiset takauksensa.

Valtuustokysymys (Persut) nuorten ryöstö- ja väkivaltarikollisuuden  torjunnasta tarjosi taas alustan maahanmuuttajien syyttelylle. HuhHuh.

RKP:n  valtuustokysymys lasten ja nuorten psykiatrisesta hoidon puutteesta nostatti yllättäen virkamiesten syyttelyä, kun hommat eivät toimi. Moni loukkaantui. Sistonen vastasi esittämällä toiveen, etteivät virkamiehet kuulisi mokomia syyttelyitä. 

KOKOUS päättyi jokseenkin  tasan kymmeneltä. 

Kiitos pulpettikaveri Aulikille.


Ei kommentteja: