Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, kesäkuuta 22, 2021

Valtuustokausi 2017-21 hoidettu kanta


KUNTAVAALIT on pidetty, samoin vanhan valtuuston viimeinen kokous. Pääosa osallistui siihen etänä, mutta kun nyt kövi niin, että siirryn jalkapallotermeillä  pelikentältä varavaltuutetuksi vaihtopenkille, halusin vielä kerran nostalgisesti istua omalla nimellä nimikoidulle pulpettipaikalle.

HYVÄT muistot jää kahdeksasta ja puolesta vuodesta. Kyllä oma ryhmäni sai paljon aikaan, muttei tietenkään yksin. Politiikka  on taitoa luoda koalitioita, yhteenliittymiä. Se vaatii kykyä neuvotella ja hyväksyä kompromisseja.  Tässä me demarit olemme olleet vahvoja. Osaamme rakentaa kompromisseja ja ottaa vastuuta.

Tämän valtuustokauden aikana Länsimetro on saatu kulkemaan. Kouluja on alettu korjattu massiiviselle tahdilla. Espoon pohjois-ja keskosien yleiskaava-asia on vuosien valmistelun jälkeen hyväksytty. Molemmin käsin on pidetty  kaikkein haavoittuvimassa asemassa olevien puolia.  :-)

MUTTA paljon työtä  jää uudelle valtuustolle. Kuinka oikaista toiminta-kultuuria, jossa lopullinen päätösvalta kuntalaisille tärkeissä asioissa näyttää ajoittain  eksyvän hallintokäytäviin? Kuinka taata tasapuoliset  julkisen liikenteen palvelut? Kuinka turvata Pohjois-Espoon palvelut?  

VIIMEISTELIN valtuustonkokouksessa Nettilehti Valdemarin juhannusmnumeron. Siinä käydään läpi neljän valtuustolukuvuoden tapahtumia.. Jos kiinnostaa, tässä linkki.

http://espoonvaldemari.blogspot.com


Ei kommentteja: