Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, kesäkuuta 01, 2021

Toisenlaista luentoa luomassa

 

PUFFASIN eilen Espoon työväen-opiston huomista etäluentoa "Omnian tuhkimotarina?" Siinä käydään 90 minuutissa läpi amiksen historiaa 40 vuoden ajalta.

Sampo Suihko, minä ja Omnian viestintäjohtaja Päivi Korhonen halusimme tehdä toisenlaisen luennon. Ei yhtä yhtämittaisesti puhuvaa päätä, vaan dialogia, kat-koksia, videoclipsejä, asian-tuntijaotteita jne. Kuulijoille mahdollisuus  jaksoittain tehdä kysymyksiä ja kommentteja, ja niihin vastaamiselle riittävästi aikaa  Ja kaupan päälle vielä surprise musiikkiesitys. Alkuperäisen esittäjän kaunis verso on u-tubessa:  https://www.youtube.com/watch?v=Xa0Zjfkr7tM

Onneksi Sampo osaa laulaa. ja onneksi Auroran koulu lainasi minulle kitaran.

TÄYTYY sanoa, että toisenlaisen luennon valmistelussa oli reilusti duunia. Ei vain itse Omnian ja amiksen historiaan laajemminkin perehtymisessä. Kahden asiantuntijan videohaastattelut Omniassa muutama viikko sitten. Sitten yksi haastattelu Zoomilla. Niistä parhaiden palojen editointi. Useiden huikeiden dvd-levyjen  muistojen kuvaamista iPhonella Mac-ruudulta. Kokonaisuuden ajosuunnitelman jja luennon manuaalin kirjoitus. Musiikkiharjoitukset viime sunnuntaina. 

JA sitten tänään Omnian Studio Sampolassa kenraaliharjoitus ja kokonaisuuden testaus. Kävimme läpi koko käsikirjoituksen. Testiajoimme kaikki clipsit ja tsekkasimme aika-taulussa pysymisen. Kenraaliin meni kolme tuntia. Huh! Onneksi Omniassa on huikeaa viestintätekniikan osaamista. Thanks Sami Sorsa & co.

HUOMENNA sitten on totuuden hetki. Jos amiksen historia tai tällainen toisenlainen luento kiinnostaa, tervetuloa mukaan klo 16. 

Tilaisuus on verkossa.Vapaa pääsy. Ilmoittaudu mukaan Ilmonet -verkkopalvelussa (Tässä linkki:  https://ilmonet.fi/course/E213070)

 

Ei kommentteja: