Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, helmikuuta 21, 2018

Takaisin pakkaseen

NO niin, täällä taas. Viikon mittainen kesä Teneriffalla (oikeasti siellä oli talvi) takana. Kyllä teki lämpö vanhan luille hyvää.  Ilmat osuivat kohdilleen. Pilvijengi kokoontui vasta lähtöpäivänä. Edellinen viikko nro 6 oli ollut kylmä. Ja sääennuste Aronaan näyttää, että viileämpää on taas tiedossa.

YMMÄRRÄN hyvin sitä varttunutta väkeä, joka viettää etelässä jopa kuukausia samaan aikaan, kun Suomessa sataa joko vettä tai lunta.  Etelän lempeän ilman lisäksi syöminen ja juominen ovat puoli-ilmaista. Ei tietenkään laaturavintoloissa. Rannalla kylmän oluen sain 0,95 eurolla. Kaupasta ison kassin appelsiinin eurolla.

TÄLLÄ kertaa matkan järjesti TUI. Ihan hyvin järjestikin. Hotelli MaryLanza oli kolmen altaan kompleksi. Tähtiä oli ****. Huoneisto oli kaksio, ja siinä oli oma keittiö. Siisti mutta jo kulunut. TV:stä näkyi Yle1. Usein myös kuului :-) Tekstitystä ei muuten ollut. Henkilökunta oli tosi ystävällistä. Netti toimi huonosti.

Tasan yksi retki naapurisaarelle: Gomeralla.  Mielenkiintoinen saari. Ehkä päivä oli huono, koska  koko Teneriffa näytti  retkeilevän sinne samana päivänä. Ja kaikki kymmenet turistibussilliset ruokittiin samassa syöttölässä.

Muutoin päiväohjelma oli levollinen. Maukas, monipuolinen aamiainen. Altaille. Torkut. Omatoimilounas. Altaalle. Ja sitten vielä muistiokävelyille (olimme täällä Playa de las Americasissa myös kolme vuotta sitten)  pimenevään - ja muuten nopeasti kylmenevään iltaan. Ja yhtenä päivänä vaimon askelmittari naputti 15 000 askelta. Appsi  oikein onnitteli. Lähtöpäivänä tuli  sitten kai 2000 askelta, ja appsi antoi tukkapöllyä.

VIIKKO meni tosi nopeasti. Mukana oli hyvää seuraa vaimon lisäksi  mm. Platonin Valtio ja Juhana Torkin Tarinan valta.  Niistä myöhemmin. Vaimo osti kesämekon, minä 8 euron nahkavyön markkinoilta. Eivät olleet markkinat muuten entisellään.

TUIn kone laskeutui Helsinki-Vantalle  klo 00.30. Kotona klo 02.00. Vie ehkä vähän voimia tottua 40 °:een lämpötilaeroon.  Mutta ei kun vaatetta päälle, kalenterin kimppuun ja jatkamaan hommia.


Ei kommentteja: