Kirjoja

Kirjoja

torstaina, syyskuuta 10, 2009

Vuosilomapäivä


KUVA: Klo 10.10 alkoi neljäs osa "Kolmen iloisen rosvon" kuunnelmasarjaa. Tällä kertaa tutustuimme makkaramestariin ja Sohvi-tätiin. Kuvassa Jenni, JJ ja Uma. Minä sain olla kertoja ja järjestäjä.


MUKAVA nousta loma-aamuun - tai ainakin melkein, koska eilen Espoon opettajien palkanmaksun perustana toimina eHijat-järjestelmä sammui (tarkemmin suljettiin klo 20) ja deadline opettajien tietojen kirjaamiselle senkun lähenee :-( Pakko pitää pitämättä jääneitä lomapäiviä. Pakko myös palata salaa hommin illalla. Muuten opettajat jäävät ilman oikeita palkkojaan.

EILINEN keskiviikko oli touhupäivä. Aamulla oli henkilökunnan YT-istunto, jossa pohdimme opettajien mahdollisuuksia tukea oppilaita, kun nämä ns. putoavat oppimistilasta, joku vain hetkeksi, joku päiväkausiksi. Aamupäivällä tsekkasimme myös opettajien palkkatiedot. Päivän ikävä uutinen oli, että 3.-6.-luokkien opettajien sijaiskieltoa ei vielä purettukaan, joten 14.9 saakka täytyy toivoa, että opettajat pysyvät terveinä.

KUUNNELMAN jälkeen paperihommiin. Ensi viikolla alkavassa KImara-koulutussarjassa oli sotkuja, joita piti oikoa. Keskiviikkona kaikki opettajat olivat terveitä, kaksi avustajaa oli kipeitä- ja se on aina harmi, koska heille ei saa sijaisia, ja lapset kärsivät.

KLO 12-14 olin opetuspäällikön byrossa ideoimassa hanketta, jolla tuettaisiin opetuksen jatkuvaa kehitystä espoolaiskouluissa. Kyse on oppimiskeskusverkoston roolien vahvistamisesta ideagenerointiverkkoissa.

Sitten viemään Macci korjaamolle. F-kirjain lakkasi toimimasta.Tektor palveli ystävällisesti ja nopeasti. ffffff toimii taas.

ILLALLA oli vielä alkuopetusluokkien yhteinen vanhempainilta. Koti & Koulu ry:n puheenjohtaja Eija Kaarto innosti ekaluokkalaisia mukaan kodin ja koulun yhteistyöhön. Minä esittelin vanhemmille syksyn iloisia ja niitä harmaampiakin uutisia kahdessa erässä. Hienoa, että niin moni isä ja äiti ehti paikalle. Hienoa myös, että ilmapiiri oli niin rakentava (joskin ujonpuoleinen).

KOTIIN oli pakko lähteä klo 20, kun tietokone-ohjelma sulkeutui. Ehkä hyvä niin.

Ei kommentteja: