Kirjoja

Kirjoja

torstaina, syyskuuta 17, 2009

Rexeille infoa 17.9.2009

KUVAT:
Ylhäältä alas: Vanttilan koulu, Pohjois-Espoon rexien aluekokous, opetustoimenjohtaja avaa rehtori-infoa, eläkkeelle jäänyt koulusuunnittelija Tuula Holopainen piti puheen.


OLIPA vaikeaa löytää Espoon uusimpaan kouluun Vanttilaan. Lopulta löysin. Kolmikerroksiseen taloon on myös majoitettu suurin osa Hansakallion koululaisista remontin alla. Tilaa oli silti vaikka kuinka. Jumppasali oli uskomattoman komea. Ja katto täynnä teatterivaloja (joita eivät kuulema osaa käyttää). Onni yksillä.

ALUEKOKOUKSESSA käytiin läpi tarjolle tulevia koulutuksia ja murehdittiin monen koulun oppilashuoltoväen jatkuvaa vaihtumista.

REHTORI-INFOSSA opetustoimenjohtaja esitteli Sukon organisaatiouudistuksen nykyvaihetta. Osastoja jäänee edelleen kolme, ja opetusosasto on niistä suurin. 22 henkeä lähtee toimialan esikuntaan.

Tuottavuus on noussut tärkeimmäksi tuloskortiksi. Tähän liittyy mm. kokonaisbudjetti ja kouluverkkoselvitys. Juha Nurmi avasi rehtoreille, kuinka koulukohtaisessa budjetissa aiotaan tunnit muuttaa euroiksi. Kaikkein koulujen tuntien keskihinnan päälle tullaan laskemaan palvelulisäkerroin. Muistutin siitä, että sijaisrahat tulisi mitoittaa todellisen opettajien sairauspoissaolojen mukaan, joka on 5 %.

Lukuvuoden 2010-2011 syksylle on kohdistumassa melkoinen leikkauspaine (jopa 10%).

ELINA RÖNKKÖ täydensi ops-muutoksen aikataulua. Luvut 4-5 tulevat syys/lokakuun taitteessa lausunnot kouluilta. Hyväksyttyjä perusteita odotetaan joulukuussa. Sen jälkeen kunta tekee linjaukset, jotka viedään lautakuntaan maaliskuussa.
Koulujen opstekstien tulee olla valmiina toukokuussa, ja 1.8.2010 otetaan sitten uudistetut opsit käyttöön.

INFON päätteeksi kukitettiin sitten Tuula Holopainen eläkkeelle. Ja kaikki kansa sai kahvia ja mansikkakakkua.

2 kommenttia:

Olli Vanttilasta kirjoitti...

Niin miten niin ei osata käyttää? Olisit kysynyt vaan multa...

Martti kirjoitti...

Apulaisrehtorisi kertoi, että koulussa on niin upea äänentoisto- ja valolaitteisto, että sen käyttämiseen tarvittaisiin näyttämömestari.

Harmi, että osaat. Joutuu kadehtimaan vielä pahemmin.