Kirjoja

Kirjoja

torstaina, maaliskuuta 26, 2009

Torstai taas (aikuisten oikeasti) toivoa täynnä!

KUVA: Iltapäivän koulutuksen flyeri


- päivitetty 27.3. klo 7.30-

EILEN meillä oli tärkeä neuvottelu tuen saamiseksi työtilasta pudonneen pienluokan tilanteen tukemiseksi Jorvissa. Neuvottelussa löydettiin ratkaisu, joka on rahoituspäätöksiä ja muutamaa tärkeää allekirjoitusta vaille.

Joskus tuen saanti sitä tarvitseville lapsille on ihan kohtuuttoman väännön takana. Mutta tuo vääntö ei nyt mennyt hukkaan. Pienluokka jatkaa vielä tovin kolmeen ryhmään jakautuneena. Koulukuntoonpalautussuunnitelma on toiminut hyvin.

Täysin pöyristyttävää on sen sijaan vakuutusyhtiön toiminta. Se kieltäytyy maksamasta väkivaltatilanteessa loukkaantuneen opettajan jalan leikkausta. Vakuutusyhtiön asiantuntijalääkäri tietää tapaamatta potilasta paremmin kuin opettajan tutkinut asiantuntijalääkäri, onko polvi vaurioitunut. HUH! Jollen olisi jo näin vanha mies, kiehuisin raivosta.

PÄIVITYS: Nyt vakuutusyhtiö näyttää olevan valmis harkitsemaan omaa päätöstään.


Minulla näyttää olevan ihan oikeaa ja paljon puhuttavaa esimiesteni kanssa ensi viikon tiistaina mm. siitä, kuinka virtaviivaisesti eräät prosessit tällaisissa tapauksissa näyttävät toimivan. Ja on minulla muutama ehdotuskin.

TÄMÄN päivän aamuohjelmaan kuuluu liikuntatunti. Tuomo ja minä otamme 6-luokkien poikien koristestin tulokset talteen, ja toisella tunnilla opettelemme kouluun sovelletun käsipallon saloja.


PÄIVITYS: Ohjelmassa oli koristesti ja käsipalloa. Jotta oppilaitten liikunnan arvosana olisi oikeudenmukainen, annamme oppilaille mahdollisuuden antaa näyttö osaamisestaan joka lajissa. Kuljetus päästä päähän ja koriin heitto (kuluva aika) mittaa varsin hyvin tuon lajin osaamista. Paras aika oli alle 7 sekunttia!


ILTAPÄIVÄLLÄ klo 15-18 oppimiskeskuksemme järjestää yli 20:lle opettajalle ja vanhemmalle tarkoitetun koulutustilaisuuden ryhmäintegraatiosta (opetustavasta, jossa useitakehitysvammaisia lapsia opiskelee tavanomaisessa ns. yleisopetuksen luokassa). Jo teema on tärkeä, mutta kalentereihin kannattaa merkitä tämäkin: koulutustilaisuudessa vanhemmat, koulunkäyntiavustajat ja opettajat ovat yhdessä. Se on koulutuskonsepteissa tosi harvinaista.PÄIVITYS: Kurssi sujui tosi mukaavasti. Taukotupa oli täynnä ihmisiä, ja ilmapiiri oli innostava.


KLO 18 Aurorassa pitää vielä EKOAY:n hallitus ylimääräisen kokouksen käynnistymässä olevista määrärahaleikkauksista.


PÄIVITYS: Ylimääräiseen kokoukseen oli kutsuttu myös meitä vanhoja panttereita. EKOAY:n hallituksen iskujoukko tapaa ensi viikolla siton ja sukon tärkeitä virkamiehiä sekä lautakunnan jäseniä. Keskusteluissa esiin nousi mm. koulujen, opettajien ja lasten turvallisuuden takaaminen. Siinä Espoolla on paljon töitä opetuksen järjestäjänä. Toinen asia, jota vyörytin on varautuminen edessä olevaan lamaan niin että esim. henkilökunnan jaksamista ja työviihtyvyttä ei vain seurata vaan siihen tietoisesti satsataan. Kolmas asia oli vaatimus rehtorin työmäärän vähentämisestä.


PS: Harmi: Sivulaskuri lakkasi toimimasta. Tilalla on nyt uusi. Toivottavasti se pysyy ehjänä.

Ei kommentteja: