Kirjoja

Kirjoja

sunnuntaina, maaliskuuta 29, 2009

Osa oppilaista saa lähes vuoden vähemmän opetusta

POSTILAATIKKOON kilahti juuri tuore Luokanopettajaliiton mediatiedote. Laitan sen jakoon.

Vuosi vähemmän opetusta kuin vaikkapa naapurikunnassa

Luokanopettajaliitto on huolissaan perusopetuksen tasa-arvon toteutumisesta ja jatko-opintovalmiuksista. Osa maamme koululaisista saa perusopetuksen yhdeksän luokan aikana lähes vuoden vähemmän opetusta kuin koulutukseen panostavan kunnan oppilaat.

Valtakunnallinen tuntijakosäännös määrittelee perusopetuksen vain minimiviikkotuntimäärät. Joissakin kunnissa viikkotuntimääriin resurssoidaan paikallisissa opetussuunnitelmissa valtakunnallista minimiä enemmän. Jos oppilas saa kaksi tuntia viikossa enemmän opetusta kuin toinen, hän saa vuoden aikana opetusta kolme ja puoli viikkoa enemmän kuin toinen. Alakoulun aikana ero voi revetä viideksi kuukaudeksi, ja koko perusopetuksen aikana seitsemäksi ja puoleksi kuukaudeksi, eli lähes yhdeksi lukuvuodeksi. Oppilaiden valmiudet jatko-opintoihin voivat olla aivan erilaiset perusopetuksen jälkeen.

Luokanopettajaliitto vaatii kaikille oppilaille riittävästi opetustunteja eikä hyväksy leikkauksia oppilaiden saamaan opetukseen.Matti Sippola
Puheenjohtaja
Luokanopettajaliitto
www.luokanopettajaliitto.fi

2 kommenttia:

enkeliporsas kirjoitti...

Aivan täyttä asiaa, juuri näin on käynyt! Ihme, että asiaan ei julkisuudessa puututa terävämmin. Suomi ei ole lapsille enää tasa-arvon onnela.

Näyttää siltä, että Vantaalta pistetään noin sata opettajaa kilometritehtaalle, aika monta siis.

Vantaan oppilasyksikköhinta / vuosi on 1500 euroa halvempi kuin Helsingissä.

Taistelkaa siellä Espoossa, ettei oppilaskohtaiset kulut putoa lähellekään vantaalaista tasoa!

Martti kirjoitti...

Nyt olisi korkea aika koko sivistysväen nousta puolustamaan niiden lasten oppioikeuksia, joiden kunnissa päättäjät eivät kuuluu tuohon joukkoon.