Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, maaliskuuta 25, 2009

Hiukka hoppuisa keskiviikko!- päivitetty klo 20.15-

LUVASSA mielenkiintoinen työpäivä. Vedän oppimiskeskuksemme ohjelman mukaisesti pedagogisen johtamisen päivän kolmelle teemasta kiinnostuneelle opettajalle. He seuraavat minua kuin hai laivaa klo 8-14.

NÄIN kävi. Vieraat seurasivat YT-istuntoamme, ja reflektoivat sen jälkeen, miten siinä näkyi pedagoginen johtaminen.


PÄIVÄ alkaa YT-istunnolla, jonka erityisteemana on lastensuojelu. Koulunpidossa oppilashuollon osuus kasvaa koko ajan, ja yhteistyö lastensuojelun kanssa ei enää ole kovinkaan harvinaista. Laki lastensuojelusta on hiljan muuttunut, ja on hyvä käydä sitä opettajien kanssa läpi. Oppaanamme on tuore video teemasta.

EHDIMME katsoa videosta tärkeän ensimmäinen 10 minuuttia, jonka messagena oli lastensuojeluilmoitus. Jatkamme leffaa ensi keskiviikkona.


Istunto alkaa kuitenkin Ripan luokassa, johon koulumme oppilaitten salateatteri on järjestänyt 6 minuutin esityksen.

5-6-LUOKKIEN ilmaisun valinnaiskurssi oli tehnyt kolme sketsiä opettajainkokousta sellaisena, kuin lapset sen kuvittelevat olevan. Kyllä me naurettiin.


Sitten kurssilaiset tutustuvat koulumme toimintaan, ja klo 10.45 tapaamme pitkästä aikaa lukion rehtorin (monologi), joka virittää meitä johtamisen taustalla oleviin tekijöihin.

REHTORI Marko Haimakaisen tunnin observointi palautti meidät oppilaiksi. JJ veti ihanan monologin taas uudella tavalla. Sitten koululounaalle.


SIESTALLA jatkuvat kevätnäytelmän treenit. Eilen ensimmäisissä varsinaisissa harjoituksissa teimme still-kuvia ja leikittelimme teatterin tyylilajeilla. Tänään jatkamme, ja finaaliharjoituksena on esittää oma tulkinta näytelmästä niin nopeasti kuin osaa.

JUURI NIIN. Kurssilaiset pantiin lasten sekaan. Nopein ryhmä pystyi esittämään koko näytelmän pikakelauksella noin 40 sekunnissa. Klo 13-14 tutustuttiin vielä TIP-toimintaa. Sn jälkeen olikin vuorossa kurssitodistusten jako
JOHTOKUNNAN KOKOUS

EILEN kokoontui koulumme uusi johtokunta ensimmäiseen kokoukseensa. Johtokunnan puheenjohtajalta Susanna Lehdeltä on luvassa raportti kokouksesta varsin pian. Kaikki sujui oikein hyvin, ja Arjan leipomaa omatekoista leipää kehuivat kaikki.

Ei kommentteja: