Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, maaliskuuta 10, 2009

Tiistaita- päivitetty 16.3.2009-

TIISTAIN komein juttu oli kokemus tehdä YT-istunnon agenda huomiseksi uudella iWorks-ohjemalla (pages). Kertakaikkiaan upea softa.Jos yöllä ei nukuta, kokeilen myös keynote-ohjelmaa.

Toinen hieno juttu oli japanilaisten opettajaopiskelijoiden neljäsluokkalaisille pitämät Japani-oppitunnit. Heidän ohjaajanaan oli Hiro, joka on aikaisemminkin tuonut meille vieraita. Tällä kertaa saattajana oli meiltä yliopistolla lainassa oleva Sirpa Wass.

Dear Sirpa and Mr. Martti Hellstrom
Hello, this is Hiro. I am extremely glad to know that you have been very
supportive to my student teachers who visited Aurora Primary School.
I really enjoyed the photos and are assured to find they are fine.
I truly appreciate your kindness and will never forget it.
Once again thank you very much for your warm-hearted welcome to my students
and I look forward to seeing you again in Finland very soon.

Best regards
HiroKUVA: Japani-oppitunnilla riitti vauhtia.


Kolmas mukava asia oli palaute, jota TIP-adressi on saanut lautakunnan jäseniltä.

MUUTEN päivä olikin aika vääntöä. Oppilashuoltoryhmässä käsiteltiin vaikeita asioita. Sähköpostiin tippuu koko ajan viestejä muutoksista, joita sivistystoimessa on käynnissä. Yksi ikävimmistä on suunnitelma irroittaa esiopetus (mm. starttiluokka) opetustoimesta päivähoidon alaisuuteen. Pyrkimys on tasan päinvastainen kuin maan virallinen politiikka.

Lehdistä saa myös lukea ikäviä uutisia, joiden mukaan Espoon puolueet ovat ajautuneet välirikkoon menoleikkauksista. Huhujen mukaan tuntikehykseen ei puututa - mutta mistä ihmeestä sitten leikataan? Oppikirjoista? Täydennyskoulutúksesta? Lomarahoista? Sijaisista? Avustajista? Kouluruuasta? Jää lautakunnalle hurja tehtävä.

Ei kommentteja: