Kirjoja

Kirjoja

sunnuntaina, maaliskuuta 18, 2007

Vuosi sitten osa I

... oikeassa maailmassa odoteltiin kauhulla lintuinfluenssaa. MTV:n uutiset (17.3) kertoivat, että Suomeen suuntaa kaikkiaan lähes sata miljoonaa muuttolintua, joiden joukossa on suurella todennäköisyydellä myös lintuinfluenssavirusta kantavia lintuja. Pandemiatyöryhmä oli laatinut valmiussuunnitelmat. Onneksi sitä ei tarvittu sillä kertaa. Tänä keväänä lintujen muuttoon suhtaudutaan (liiankin) rauhallisesti? 16.3. oli kuultu uutinen, että Yle luopuu STT:n uutisista. Vasemmistoliiton puheenjohtaja oli juuri ilmoittanut eroavansa, ja seuraajaa haettiin. Gallupeissa SDP oli suurin, ja Kepu suurista pienin.

.....................................................................................................................................
.... omassa pikkumaailmassani muistelin space-blogini mukaan päättynyttä viikkoa nro 11. Oli ollut leppoisa viikko. Auroran päivänä oli pidetty mainio Beatles-konsertti. Olin juuri (näin luen) aloittanut laihdutuskuurin Kuittisen Jukan kanssa. Pitäisiköhän taas? Molemmat olenne vuodessa löytäneet oman muotomme. Jukka on taas aloittanut kuurin.

Kapsäkin Topelius-projekti pyöri vuosi sitten koululla. Efecaf-arvioinnin tueksi tehtiin tyytyväisyysmittaukset lapsille. He olivat tyytyväisiä. "En osaa sanoa mitään huonoa tästä koulusta !!!!" Kiitosta saivat mm. siesta, ilmapiiri, opettajat, rehtori, henkilökunta, kaverit, "bänditoiminto", ruoka, tietokoneluokka, musaluokka, näytelmät, tapahtumat, valinnaiskurssit , pajapäivät, yhteiset retket, possuvahtina ja käytäväpäivystäjänä oleminen. " Kaikki! Koulussa on kaikki kivaa ja se on lähes Paras paikka mitä elämässsäni on."

Pohdin myös asiakaskyselyn tuloksia. Vanhemmilta Aurora oli saanut tyytyväisyyskyselyssä keskiarvon 3,9, joka on hitusen espoolaiskeskiarvon yläpuolella. Keskusteluissa vanhemmat pitivät tuloksia hyvinä. "Aurora on meille Suomen paras koulu". "Mihinkään suureen muutokseen ei ole tarvetta koulun tasolla" ." Ei koulu ole muuttunut huonompaa suuntaan, vaan me olemme tulleet kriittisemmiksi; meitä on lellitty liikaa", joku totesi. Sen sijaan kunnan tasolla itsekritiikkiin olisi vanhempien mielestä aihetta.

Efecaf-projekti jatkuu. Tällä viikolla henkilökunta tekee itsearvioinnin. Sitten ruvetaan laatimaan raporttia.

Harmittelin vuosi sitten rehtorin työmäärää. Ongelma on entisellään. Henkilökohtainen työnriisuntani alkoi luopumisella OAJ:n valtuustosta. Hyvä ratkaisu.

Ei kommentteja: