Kirjoja

Kirjoja

torstaina, maaliskuuta 22, 2007

Johtokunnan kokous jne.



KUVA (Juha Hyvärinen): Auroran johtokunta. Yksi kokousten highlightejä on emäntämme Immun järjestämä tarjoilu. Eilen saimme itsetehtyjä lohipiirakoita.

EILINEN keskiviikko ei ollut ihan tavanomainen koulupäivä. Aamulla käytimme opettajien viikottaista YT-aikaa "kivi kengässä"- tehtävään. Työhyvinvointiin vaikuttaa paljon se, kuinka liukkaasti arki sujuu. Kokosimme meitä ärsyttäviä seikkoja, ja tarkoitus on etsiä niihin sekä loogisilla että luovilla työkaluilla ratkaisuja. Ja tehdä se tällä kertaa niin perinpohjaisesti, että ratkaisu olkeasti tepsii ongelmaan ja poistaa häiritsevän tekijän. Tahti voisi olla esim. sellainen, että yksi kivi poistetaan kengästä kuukaudessa.

SAIN pitää teknisen tunnin. Meitä olikin pajassa kolme miestä, kun Sope-luokan sijainen Ivo, avustaja Sakari ja minä touhusimme kolmen pojan töiden kanssa. Yksi teki hienoa puumiekkaa. Toinen maalasi periskooppia. Kolmas sai valmiiksi kiinalaisen kepin ja lentokoneen. Oikeaa työn touhua.

KOULUPÄIVÄÄ oli lyhennetty oppilailta, koska opettajamme tekivät urakalla koulun itsearviointivelvoitteeseen kuuluvan ns. Efecaf-arvioinnin klo 12 alkaen. Espoon systeemissä jokainen koulu raportoi oman itsearvionsa kolmen vuoden välein. Itsearvioinnin tueksi tehdään netissä Efekon laatima eurooppalaisen laatujärjestelmän EFQM:n sovellus, ja lisäksi raportissa kerrotaan mm. oppilaiden ja vanhempien tyytyväisyydestä ja mitatuista oppimistuloksista. Erityisopettajamme Hanna veti arviointivalmennukset sekä opettajille että aamutuimaan koulunkäyntiavustajille.

ILLALLA kokoontui koulun johtokunta vuoden ensimmäiseen kokoukseen. Espoossa kouluilla on omat johtokunnat, joissa enemmistö on vanhempien edustajia. Meillä on monenlaista kodin ja koulun yhteistyötä, mutta kuulun niihin, joista koulun oma johtokunta, jolla on oikeaa valtaa, on tärkeä elin. Kokous sujui vallan hyväntuulisena, ja asiat päätettiin esitysten mukaan.

Ei kommentteja: