Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, maaliskuuta 30, 2007

Maaliskuu on voitettu kanta

KUVA: Planetaario

KAUNIISSA kevätsäässä sai sanoa näkemiin maaliskuisille koulupäiville. Tällä viikolla esittelin Koti & koulu ry:lle suunnitteilla olevaa eheytetyn koulupäivän mallia, ja vastaanotto oli oikein myönteinen. Eilen kaikkiin koteihin lähetettiin sitten kysely, jolla kartoitetaan jonkinlaista kuvaa vanhempien lastensa aamu- ja iltapäivähoitoa koskevista toiveista ja volyymistä, jolla niihin pitäisi vastata.

KOTI & KOULU ry. on meillä aktiivinen kerhotoiminnan järjestäjä, ja siksi on tärkeää, että he ovat mukana juonessa. Tällä viikolla sama yhdistys tarjosi oppilaille planetaariokokemuksen. Kaikki luokat saivat opastusta tähtitaivaan ihmeisiin.

REXILLE meinasi tulla kiire. Perjantai oli deadline kaksille tärkeille papereille. (1) Rehtoreilla oli mahdollisuus esittää henkilökohtaista palkanlisää/palkkiota 1-4:lle työntekijälle. Näitä mahdollisuuksia ei sovi jättää väliin, vaikka kaikille taitaville ihmiselle ei samalla kertaa huomionosoitusta voikaan järjestää. (2) Italialainen koulu kutsui meidät mukaan sellaiseen Comenius-hankkeeseen, josta ei tehnyt mieli jäädä pois. Kyseessä on hanke, jossa pyritään estämään lasten epäonnistumista koulussa. Hakemuksessa oli mukana kuusi koulua: Italiasta, Espanjasta, Saksasta, Romaniasta ja kaksi koulua Turkista. Koordinaattori oli tehnyt hienoa pohjatyötä, ja siksi oma hakemus oli helppo tehdä.

JJ veti tänään Ronjan harjoituksia. Hänellä on loistava idea: hoitaa rooleihin valinta teatterikurssin kautta. Jokainen päärooleja himoava on kirjoittanut "työhakemuksen", miksi hän olisi rooliin sopiva. Siestoilla harjoitellaan esiintymisen jaloa taitoa- ja lopulta valitaan 2-4 Ronjaa ja Birkiä. Varsinaiset harjoitukset alkavat pääsiäisen jälkeen.

MONESSA mielessä ajatukset alkavat jo pyöriä seuraavassa lukuvuodessa. Parin viikon kuluttua saamme panna hakuun meillä avautuvat määräaikaiset opettajan tehtävät. Kunhan nyt virkavapaalla olevat opettajat ensin päättäisivät, palaavatko he töihin vai eivät.

Ei kommentteja: