Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, syyskuuta 04, 2023

Kouluvaarin Uutisia 4.9.2023

 

Viikon kouluvaaripäivä saatiin järkättyä  maanantaille, joka on ihan pitkä päivä klo 9- 14.15. 


 V iikko alkoi kohtuullisen lämpimänä.  Koulun kentällä oli jännittävä pesismatsi. Kiva, että kansallispeli elää.

Vapaaehtoistyössä oli tänään kaksi kouluvaaria ja yksi koukumummi. Lisää mahtuu!


  • 3N-luokan a-ryhmä oli  opiskellut matematiikkaa jo 45 minuuttia, kun  Klo 9  kouluviikko avattiin koko luokan osalta. Taas  monipuolinen päivä. Musiikillinen päivänavaus (vrt. Elämän biisi). Nyt kuunneltiin kouluvaarin suosikkia:  The Beatles "All my loving". 
  • Sitten Suomea. Sitten Välkkä.  Sitten yhtäaikaa suomea ja musiikkia pikkuryhmä kerrallaan. Nyt oli tehtävänä soittaa pianolla "Jaakko Kullan" melodia.  Melkein kaikki pääsivätkin maaliin. Pari ryhmää hyppäsi jo seuraavalle tasolle soittamalla ja laulamalla kappaleen oikein monikätisesti orkesterina. Ne videoitiin.
  • Suomalaisen ruuan päivän kunniaksi kattauksessa oli jauhelihakastiketta, perunoita, vihanneksia ja tumma leipää. 
  • Sitten vapaata leikkiä, kunnes kaikki olivat syöneet. Ypissä harjoiteltiin liikennelaskentaa ja tehtiin tuloksista raportti.  Seuranta-aikana vilkkainta oli autoliikenne.
  • Siestalla sai mennä ulos tai pitää hiljaisen lukutunnin kirjastossa. Isot oppilaat toimivat kirjaston hoitajina, lainasivat kirjoja ja rekisteröivät lainat tietokonejärjestelmään. Hienoa, että oppilaat otetaan mukaan hommiin.
  • Viimeiset pikkuryhmät sitten  vuorollaan musiikkiluokkaan
  • Siestan jälkeen pelattiin polttopalloa. Hienosti osuivat heitot ja säännöt pysyivät mielessä. 
  • Päivän päätteeksi  b-ryhmä laittoi lukuja suuruusjärjestykseen. 
  • Kouluvaari sai tänään auttaa ruokailuvalvonnoissa ja vähän siestallakin. Kivaa oli ohjailla soittoharjoituksia tällä uudella järjestelyllä.  Hieno päivä.
Iso huoli perusopetuksen määrärahoista

Tämän viikon keskiviikkona on Kasvun ja oppimisen  toimialan talousseminaari, jossa kuullaan sekä suunnitelmia ensi vuoden budjetista mutta toivottavasti myös hyviä uutisia ratkaisuiksi nyt näkyvissä olevista määrärahaylityksistä niin perusopetuksessa kuin varhaiskasvatuksessa. Hyvin pian on myös tehtävä päätös siitä, jatketaanko toimintamallia, jossa kouluilla on oma johtokunta, jossa huoltajilla on mahdollisuus  osallistua koulun koskevaan päätöksentekoon.

 
Kiitoksia Auroran väelle ja 3N-luokalle kivasta päivästä ja mukavista jutusteluista. Ensi maanantaina  tavataan.
 

 

Ei kommentteja: