Kirjoja

Kirjoja
Kirjoja

tiistaina, syyskuuta 19, 2023

Kouluvaarin uutisia 18.9.

  


Kouluvaaripäiväksi onnistui vielä tällä viikolla   maanantai, jolloin voimme kehitellä  musiikin juttuja. Oli taas niin vänkä koulupäivä.


 V  ielä on kesäisiä päiviä ja voidaan olla ulkona raikkaassa ilmassa. Meitä oli tänään auttamassa koulunväkeä taas 2 kouluvaaria ja 2 koulumummia. 

Aikusilla oli Ivielä myös vähän haikea tunnelma. Kaijaa oli ikävä.   • 3N-luokan ekalla yhteisellä tunnilla käytiin läpi päivän ohjelma. Tosi hyvä tapa.
  • Luokassa on tavallaan elvytetty Wanhan ajan päivänavaus, kun ekalla tunnilla kuunnellaan erilaista musiikkia ja jutustellaan sen heröttämistä tunnelmista. Tänään luokan hittilistalle oli pyrkimässä  venäläinen biisi, joka oli tärkeä yhdelle oppilaistamme. Kuuntelimme sen oppilaan kännykästä. Siitä tuli hittilistan ykkönen. Nostimme myös hattua nyt hopealle pudonneelle "Metsämökin tontulle". Sen esittäjä Jussi Raittinen täytti juuri 80 vuotta.
  •  Sitten oli suomea ja lukemista.Ja Välkkä. Sitten yhtäaikaa suomea ja toinen osa musiikkia (15 min/ryhmä).  Kaksi pöytäryhmää opetteli soittamaan nyt pianolla tuttua  "Jaakko Kultaa". Apuna oli koskettiin kiinnitetyt sävelten nimet. Hieno tuote.
  • Ypissä teemana oli luonto. Sitten lopputunnista alkoi kolmas pariainetunti, ja kaksi viimeistä ryhmää lähti musisoimaan.
  • Lihalounaaksi oli pestokanaa Omaan tahtiiin sitten luokkaan, jossa katsottiin kouluvaarin valvonnassa lapsille sopivaa leffaa. 
  • Siestalla sai taas mennä ulos. Luokanopettaja painui kirjastoon pitämään  hiljaissta lukutunnin kirjastossa. Paikalla oli paljon pikkuoppilaita, ja ryhmä isoja oppilaita "työharjoittelussa".
  • Siestan jälkeen oli vuorossa ulkoliikuntaa. Lajit poimittiin oppilaiden ehdotuksista.
  • Päivän päätteeksi  b-ryhmä harjoitteli aika vaikeita  yhteenlaskuja. Klo 14.15 siistittiin luokka ja lähdettiin kotiin.  

Auroran koulun päätös kieltää kaverikuvat oli eettisesti aivan oikea

Media on tehnyt  tehnyt juttuja Auroran koulun päätöksestä, että koulukuvausten yhteydessä ei oteta kaverikuvia. Kehujen lisäksi on tullut myös ikävää palautetta,

Kuten rehtori Hanna Ylimaula totesi: päätös on osa koulun toimintaa, jolla estetään ostrakismia, ulkopuolelle sulkemisesta. Kouluissa pitää karsia toimintavoista kaikki, joka mahdollistaa sitä.

Juuri näin. So proud!

Kiitoksia Auroran väelle ja 3N-luokalle kivasta päivästä ja mukavista jutusteluista. Ensi viikolla  tavataan, mutta ei maanantaina.
 

 

Ei kommentteja: