Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, syyskuuta 11, 2023

Kouluvaarin uutisia 11.9.

 Kouluvaaripäiväksi on päätetty  maanantai, jolloin saan opettaa musiikkia yhteisen Musa-suunnitelmamme pohjalta.  Päivään mahtui  viisi tuntia.


 V ikko alkoi mukavan lämpimänä. Luvassa oli taas kaikkea jännää. Meitä oli tänään auttamassa koulunväkeä 2 kouluvaaria ja 2 koulumummia.  Ei huono.  • 3N-luokan ensimmäinen yhteinen tunti alkoi klo 9.  Käytiin läpi päivän ohjelma ja muistutettiin, että huomenna on vuorossa tämän luokan koulukuvaus. 
  • Jaamme taas musiikin tunnin kolmeen osaan, jotka sirottelemme pitkin päivää. Ensimmäinen osa oli 3N-luokan hittibiisikisan  avaus. Kuuntelimme ja katselimme kaksi  ehdokasta: Fröbelin palikoiden "Bussin" muutaman vuoden tajaa  ja. Jussi Raittisen "Metsämökin tontun" vuodelta 1974. Onneksi on Utube. Pöytäryhmät arvioivat biisit punaisella (0p)-keltaisella (1p)- tai vihreällä (2p) kortilla. Ekan kisan voitti Jussi Raittinen (4p)

  • Sitten suomea ja lukemista. . Sitten Välkkä. Sitten yhtäaikaa suomea ja toinen osa musiikkia. Kaksi pöytäryhmää opetteli nimeämään säveliä ja  soittamaan kellopeleillä edellisilta tunneilta tuttua  "Jaakko Kultaa".- Hyvin meni. 
  • Ypissä teemana olivat liikennesäännöt erityisesti jalankulkijoidenja pyöräilijöiden osalta. Sitten lopputunnisya alkoi kolmas pariainetunti, ja kaksi viimeistä ryhmää lähti musisoimaan.
  • Lihalounaaksi oli kanakeittoa. Omaan tahtiiin sitten luokkaan, jossa katsottiin hauskaa piirrettyä, kunnes kaikki olivat paikalla
  • Siestalla sai mennä ulos tai pitää hiljaisen lukutunnin kirjastossa. 3N-n oppilaat menivät kaikki ulos. KIrjastossa meitä aikuisia oli parhaimmillaan viisi. Rexikin kävi kannustamassa pikkuoppilaita lukemaan. Isot oppilaat toimivat kirjaston hoitajina. 
  • Siestan jälkeen oli vuorossa yleisurheilua. Oppilaiden ehdotuksista poimittiin kaksi: turbokeihään heittä ja pituushyppy. Sitä ennen lämmilteltiin mm. mustekalaleikillä 
  • Päivän päätteeksi  b-ryhmä laksi vähän vaikeampia yhteenlaskuja. Klo 14.15 siistittiin luokka ja lähdettiin kotiin. 3-luokkalaiset eivät enää mene
Kouluvaari sai tänään auttaa ruokailuvalvonnoissa ja olla apuopena likunnassa ja musiikissa. Kynätkin  tulivat teräviksi. Kiva päivä.

Jännittävä valtuustonkokous illalla 

Espoon valtuuston asialistalla on tänään osavuosikatsaus 2. Iso huoli on siitä, kuinka kaupunki ja valtuusto suhtautuu kasvun ja oppimisen toimialan odotettavissa oleviin noin 15,7 miljoonan menoylityksiin. Kannatti pitää  kaksi käsin peukkuja, että tavalla, jossa lasten ja nuorten oikeudet laadukkaaseen varhaiskasvatuksen ja opetuksen turvataan tänä loppuvuotena ja ensi vuonna.

Valtuusto hyväksyi yksimielisesti neuvottelutoimi-kunnan puheenjohtaja Markku Sistosem esityksen, että kaupunginhallitus valmistelee osavuosikatsaus 3:een tavan, jolla ylitys ei vahingoita toimintaa.

 


Kiitoksia Auroran väelle ja 3N-luokalle kivasta päivästä ja mukavista jutusteluista. Ensi maanantaina  tavataan.
 

 

Ei kommentteja: