Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, helmikuuta 10, 2023

Kouluvaarin Uutisia 5/2023




Taas perjantai ja perinteinen vapaaehtoiskeikka. Tänään kouluvaarille onnistui klo 9 - 13.30 välinen aika. 2n:n  
koulupäivä oli  
alkanut 
jo klo 8.15. Ja opettajalla 
jo klo 7.45 
arviointikeskustelulla 
yhden 
perheen 
kanssa. Päivän extrana 
olivat 
läppärit ja 
6. 
luokan digiturorit.
 


2N- luokan koulupäivä oli alkanut puolik-kaan ryhmän matikantunnnilla. Koko luokka oli kasassa klo 9.  Paitsi pari poissaollutta oppilasta. Päivän ohjelma käytiin läpi. Erityisope haki 2 oppilasta  saamaan tarvitsemaansa treenia. Sitten alkoi matikantunti. 

Luokka on juuri aloittanut kertotaulut. Vuorossa oli nyt kympin kertotaulu, ja sitä drillattiin oikein läppäreilla. Kaksi digitutoria oli tilattu auttamaan sisäänkirjautumisissa. Apua tarvittiin ja saatiin. Aivan mainio idea.

Välitunnilla, lounaalla ja takaisin luokassa

Välitunnille lähdettiin klo 9.45. Oli  mukavan lämmin ilma. Aikuisilla oli kahvitauko. Siellä kuultiin hieno uutinen: ensi tiistaina myös 2M-luokka saa kouluvaarin.

Välitunnin jälkeen oli vapaata leikkiä. Kauppaleikkinurkassa oli kihinää.

Sitten kaurapuurolle. Vapaan leikin tuokio jatkui  lounastauon jälkeen.  Osa piirsi, osa leikki. Kouluvaari hyppyytti sylissä ja teroitteli kyniä.
 
Palautettiin lokikirjat ja harjoiteltiin yhdyssanoja arvausleikeillä. Kouluvaari meni järjestelemään musaluokkaa. 
Vielä ennen siestaa ehdittiin pitää nimittäin vielä musiikkitunti. 

"Rati-Riti-Ralla"- esitys etenee hyvin. Laulettiin kitaran säestyksellä yhdessä ja ryhmissä. Taputettiin myös taustarytmiä ja  jaettiin  C-F-G- ksylofonipalikat miniorkes-tereille. Ensi viikolla nauhoitetaan esitys hiihtolomaviikon toivotukseksi.

Siestan jälkeen 

Siestalla kouluvaari kävi siirtömässä auton parkkipaikaista  toiseen. K-kaupan pihalla kun saa parkkeerata vain 2:ksi tunniksi ja kadun varrella vain 4:ksi.

Päivän viimeinen tunti oli katsomusaineita.  Luterilaisen uskonnon tunnilla oli aiheena anteeksipyyntö, ja virikkeenä oli söpösti kerrottu ja piirretty tv-kertomus itsekkäästä  palvelijasta. 


Kiitos Auroran koulu  ja  2N-luokka!
 

 


Ei kommentteja: