Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, helmikuuta 11, 2023

10 vuotta sitten: 1 rexin tehtävä, jota ei enää ole


Rexien tehtävälista on tunnetusti paisunut.  Selaillessani vanhoja blogilastuja löysin yhden tehtävän, jota ei enää ole: Oppilaiden vapaa-ajallaan tekemien tyhmyyksien selvittely.

10 vuotta sitten nimittäin selvittelin varsin kurjaa tapahtumasarjaa, joka ei oikeasti kuulu rehtorille, mutta rehtorin oli se kai mielestäni hoidettava. Kyse oli pitkään jatkuneesta erään perheen häirinnästä. Joukko poikia oli naapurin lähettämän kirjeen mukaan käynyt rimputtelemassa ovikelloa, heittelemässä lumipalloja seinään, kaatamassa roskista  ja - kaiken huippuna oli virtsalla täytettyjen kondomien heittely talon portaille. 

Otin yhteyden kiusattuun pariskuntaan- ja imuroin omalle macilleni heidän riistakameransa ottamat kuvat. Niistä pojat oli helppo tunnistaa. Sitten keskustelemaan poikien kanssa. Pitkään pojat olivat sitä mieltä, että jekut ovat ihan ok ja että omat isät ja ehkä äiditkin ovat tehneet samanlaisia asioita. Ehkä ovatkin.  Tapaus on nyt selvitetty, ja sovittelu sovittu. Hyvä niin.

Luulen, että tänään tuollaista ulkopuolisiin kohdistetun hölmöilyn selvittelyä ei varmaan saisi edes tehdä. Koulun neuvo kuulunee tänään: ottakaa yhteys poliisiin.



Ei kommentteja: