Kirjoja

Kirjoja

torstaina, helmikuuta 09, 2023

Espoon perinneseuran uusi projekti: Yrittävä Espoo






Espoon perinneseura ry. on vuonna 2000 perustettu yhdistys, jonka tehtävänä on edistää, ylläpitää ja vaalia perinne- ja kotiseututyötä Espoossa. Minulla on ollut ilo olla tämän tosi aktiivisen yhdistyksen puheenjohtaja jo liiankin kauan :-)

Vuonna 2022 vietimme Espoon 50 vuotta kaupunkina -juhlavuotta. Espoon Perinneseuran vuoden pääprojektina oli tuolloin koota talteen tietoa aineistoa tältä kaupunkiajalta yhdessä kaupunginosayhdistysten kanssa. 




Perinneseuran Esko Uotilan mestaroimille  teemasivustolle "Espoo 1972 – Espoo 50 vuotta kaupunkina" saatiinkin runsaasti tietoa Espoon lähihistoriasta ja tallennettiin espoolaisten muistoja. Tässä linkki sivustolle: 

https://espoonperinneseura.net/espoo1972/

Olemme nyt käynnistämässä uutta vastaava perinteenkeruu-projektia - itse asiassa kaupunginjohtaja Jukka Mäkelän vinkistä. Nyt teemana on Yrittävä Espoo. Tämän yhteistyöprojektin aloitus-.kokous on keskiviikkona 1.3. 2023 klo 18-19. 

Järjestämme noin tunnin etäkokouksen, jossa esittelemme Yrittävä Espoo -projektin taustan ja tavoitteita. Esittelemme myös projektin sivuston tämänhetkistä tilannetta. 

Toiveemme  on, että kaupunginosayhdistykset olisivat mukana yhteistyössä tuottamassa sisältöä ja keräämässä aineistoa yrittämisestä ja yrittäjistä Espoossa eri aikoina samaan tapaan kuin viime vuonna hyvin onnistuneessa Espoo 1972 -tiedonkeruussa.

Yhteistyön tuloksia tullaan esittelemään Espoon perinneseuran tilaisuuksissa vuoden 2023 aikana. Ne jäävät talteen ja myöhempään käyttöön Yrittävä Espoo -sivustolle.

Nyt jännitämme, kuinka monta kaupunginosayhdistystä saamme tällä kertaa mukaan.

Haluatko tulla mukaan tähän upeaan projektiin ja sen aloituskokoukseen? Jos, niin laita viestiä minulle: marttifi (at) gmail.com. Lähetämme linkin.

Espoon Perinneseuran sivuilta löydät lisää tietoa yhdistyksestämme ja sen toiminnasta: 

https://espoonperinneseura.net

 

Ei kommentteja: