Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, lokakuuta 28, 2022

Kouluvaarin uutislehti 3/2022


Edellisestä kouluvaaripäivästä olikin jo kaksi viikkoa. Ja kun alunperin sovittu retki peruuntui, niin  keikka osui perjantaille. Eikä mille perjantaille tahansa vaan Auroran koulun Halloween-perjantaille.


T
erveisiä Auroran koululta. Eletään syysloman jälkeistä aikaa. Jouluun hiljennytään 8 viikon kuluttua.

Tänään ei hiljenytty sillä lailla. 2N-luokassa pelottavat zombiet ja  kauhuolennot sekä söpöt jänikset ja pantterit tekivät ohjelmointitehtäviä, askartelivat kauhutaloja, tanssivat luurankoina - ja Halleween käytävä-discossa sekä  kuulivat somevaaroista. 

Lounaaksi Kaitsun porukka oli lämmittänyt kanasta tehtyä uuni-makkaraa. Jännää. 

Ja päivä päättyi katsomustunteihin. Evluteilla teema oli rukous, jota käsiteltiin nykyohjeiden mukaan sanotaanko "akateemisen neutraalisti."

Kouluvaari sai auttaa  matikan tehtävissä, pelästyä kun nälkäinen vampyyri  haukkasi palan kädestä, terottaa kyniä, valvoa leikkejä ja kannella vähän  tavaroitakin. Ja säestää kitaralla kun laulettiin lastenlauluklassikko "Hämä-Hämähäkki" niin pelottavasti kuin osattiin metallilautasten kilistessä.

Ihan kaikki eivät ehkä ole kauhean innoissaan tästä amerikkalaisesta  Karkki tai kepponen -juhlasta. Mutta onneksi se ei aina osu meillä vanhempaan Pyhäinpäivään.  Nimi on Wikipedian mukaan lyhenne englannin sanoista ”All Hallows' Eve” eli kaikkien pyhien aatto. Se on kuulema Yhdysvalloissa joulun jälkeen suosituin juhla.  Minusta tällainen juhla voi jopa auttaa pelottavien asioiden kohtaamista.

Tunnelma koulussa  oli aikuisten kesken tosi leppoisa ja sopuisa. Ikäänkuin kiirettä ei olisikaan. 

Moni kyseli, milloin kasvun ja oppimisen lautakunta ottaa käsittelyyn koulun johtokunnan esityksen  A1-kiinan palauttamisesta Auroran kieliohjelmaan. Se kun poistettiin viime keväänä hieman yllättäen. Lupasin kysellä perään. Ainakaan ensi viikon lautakunnan listalla asia ei ole. Toinen kumma juttu oli, ettei  ukrainalaisoppilaiden  luokkakäyttöön otettuun tilapöistilaan saada aikaiseksi ääntä eristävää seinää. Voi byrokratiaa!!!

Yksi koulumummi lisää Auroraan

Päivän mukavia uutisia oli, että alkuopetukseen saadaan yksi koulumummi lisää. Pian meitä kouluvaareja ja -mummeja on täällä neljä. Joka kättä tarvitaan. Nyt saadaan oikein Mannerheimin Lastensuojeluliiton mummi.  


MLL on tehnyt vuosia hienoa työtä.  Sen piirit perehdyttävät kylä/koulu/jne. mummit ja -vaarit vapaaehtoistehtäväänsä. Heidän mummeista ja vaareistaan  
puolet  käy tapaamassa lapsia kerran viikossa, muut useammin tai harvemmin. MLL järjestää heille vertaistapaamisia. 

Mukava tavata tämä uusi mummi ja kuulla tarkemmin mm. tuosta perehdytyksestä.








Ei kommentteja: