Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, elokuuta 18, 2012

Uuden Auroran suunnittelu jatkuu taas

Uusi Aurora sellaisena kuin sitä hahmoteltiin muutama vuosi sitten.
Tuolloin ideana oli korvata puusiipi ja vuokraparakit kaksikerroksisella
siivellä. Nyt suunnitelmat ovat muuttuneet. Opettaja-asuntola (oikea
yläkulma) ja lastenkoti (vasen yläkulma) ilmeisesti puretaan, 
AURORAN uuden koulurakennuksen suunnittelu jatkuu pienen tauon jälkeen. Hanketta vetävä  arkkitehti Jaana Helline on kertonut  hankkeesta näin:

"Pääsemme käynnistämään Auroran koulu, päiväkoti, neuvola -projektin. Saamme tiimiin konsultin miettimään vaihtoehtoisia ratkaisuja jo hankesuunnitelman tueksi. Tontti on suuri. Siellä sijaitsee tällä hetkellä koulun lisäksi lastenkoti, jonka toiminnot ovat siirtymässä pois. Tontti voitaisiin mahdollisesti lohkoa kahdeksi, jolloin koulu/päiväkoti/ neuvolarakennus olisi omallaan. Mitä toimintaa sijoittuisi toiselle tontille, sitäkin on pohdittava..." Mielenkiintoista, eikö.

Lautakunta on siis hyväksynyt Auroran koulun ja päiväkodin osalta tarveselvitykset jo viime vuoden syksyllä. Ne  toimivat suunnittelun lähtökohtana. Mikäli suunnittelussa päädytään poikkeamaan tarveselvityksessä hyväksytystä hankkeen sisällöstä, laajuudesta ja kustannusennusteesta, pitää muutos viedä  uudelleen lautakuntien hyväksyttäväksi. Mutta jollei, niin seuraava poiju on ns. hankesuunnitelman laatiminen, ja tavoite on saada se syksyn aikana lautakuntaan.

PROSESSI etenee lähiviikkoina niin, että ensi viikon keskiviikoksi klo 13 on kutsuttu koolle käyttäjien  oma kokous. Koulua tuossa kokouksessa edustaa rehtori. Kokouksessa kartoitetaan  toiveita ja mahdollisuuksia, joita yhteinen rakennus tuo koulun ja päiväkodin toiminnalle. Listalla ovat:
- Koulun ja päiväkodin yhteiset tilat ja yhteydet omiin tiloihin ja ulkoalueisiin.
- Koulun ja päiväkodin toiveet koskien omia tiloja, niiden luonnetta ja niiden tuomia mahdollisuuksia kehittää toimintaa ja palvelua.
- Koulun ja päiväkodin toiminta-ajatukset sekä  tavoitteet  ja toiveet yhteistyölle yhteisissä tiloissa ja ulkoalueilla..
 
Tämän jälkeen vuorossa on ns. tavoitekokous, johon osallistuu  muitakin tahoja.  Tavoitekokous on 31.8.2012  Tilakeskuksessa.

Ei kommentteja: