Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, elokuuta 14, 2012

Söpö ekapäivä

"TAAS se alkaa, nosta jalkaa..." raikui laulu opebändin säestyksellä niinkuin niin monena aikaisempanakin syksynä. Ilma oli ihana, ja uudet eput söpöjä. Heitä oli auttamassa kymmenkunta aikuista. Ulkona oltiin liivit päällä, ja osa  jo leikki viidennen luokan kummiensa kanssa.

ENSIMMÄINEN koulupäivä oli tosi lyhyt: klo 9-12.45. Siinä kuitenkin ehdittiin laskea lapset, syödä kouluravintolassa maukasta lihamakaronilaatikkoa ja saada ensimmäiset oppikirjat.

Iltapäivätoiminta käynnistyi sekin, ja lapset saivat ensimmäiset ohjaajien itse tekemät välipalavoileivät.

OPETTAJAT jatkoivat iltapäivällä lukkarien hiontaa, ja ne paranivat kohisten.

Auroran 3.-6.-luokkalaisilla mahdollisuus päästä oikeaan leffaan

LÄHETIN Wilmassa minusta mukavan viestin 3.-6.-luokalaisten huoltajille. Laitan sen vielä tähänkin.
"Hyvät vanhemmat! 
Koulumme 3-6-luokkien oppilailla olisi mahdollisuus päästä mukaan oikean elokuvan: Ella ja kaverit tekoon. Elokuva perustuu Timo Parvelan Ella ja ÄF Yksi -kirjaan. Alla viesti. Pyydän niitä vanhempia, joiden lapsi olisi halukas tarttumaan haasteeseen, ilmoittamaan asiasta minulle keskiviikkoon klo 13 mennessä. Tässä kirje:
Martti 
" ....Elokuvassa on pääosissa nuoria lupaavia ala-aste-ikäisiä näyttelijöitä ja näyttelijätäriä. Aikuispääosissa mm. Kari Ketonen, Ville Myllyrinne, Armi Toivanen, Pamela Tola ja Ville Virtanen sekä lasten opettajana Eero Milonoff
Elokuvassa Ella ja kaverit seikkailevat muun muassa uudessa koulussa,jonne heidät pakkosiirretään pahan Isä Yhden pahojen suunnitelmien alta pois. 17.8 kuvaamme Ellan ja kavereiden uuden koulun pihalla tapahtuvan kohtauksen, jossa he saapuvat uudelle koululleen (Espoon Virastotalo1). Uusi koulu on edellistä pientä puukoulua isompi ja oppilaitakin on paaaljon enemmän. Tuossa 17.8 kuvattavassa kohtauksessa tarvitsisimme teidän apuanne: kohtaukseen tarvittaisiin lapsia. Kohtauksessa pihalla leikkii reilu sata lasta kun Ellan ja kavereiden bussi kaartaa pihaan. Lapset pihalla leikkivät välitunnin ajan normaalisti, lapsipaljouteen tottuneina ja kellon soidessa juoksevat sisälle. Olisikohan mahdollista, että teidän koulultanne jokin luokka tai luokat haluaisivat tulla elokuvaan mukaan? Kuvausaika menisi varmaan ainakin osittain kouluaikanne päälle: noin klo13-18. 
Koulut alkavat vasta tässä juuri, ja tämä voisi ehkä olla hauskaa spesiaali-ohjelmaa teidän kouluviikkoonne :) Itse kasvoin maalla jossa tällaiseen ei koskaan tullut mahdollisuutta, joten mielelläni tarjoaisin teidän koululaisillenne mahdollisuutta osallistua kauan odotettuun uuteen lasten komediaelokuvaan! :) Kuvaukset ovat tosiaan Espoon keskuksessa Virastotalo1 osoitteessa. Kuvaukset myös toteutetaan lapsiystävällisesti, sillä lapsillehan
tätä elokuvaa tehdään :) 
Ystävällisin kuvausterveisin,
Jonna Vainio
jonna@snapperfilms.com"

Ei kommentteja: