Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, elokuuta 29, 2012

Terveisiä nyt Kouvolasta!

VIETIN taas yhden pitämättä jääneen vuosilomapäiväni koulutuskeikalla.  Omalla autolla parkkiin, VR vei ja toi ja taksit hieman auttoivat. Matka Kouvolaan vaatii  junalla 1,5  tuntia- ja se sujuu nykyjunissa  oikein mukavasti.

KOUVOLA-TALOLLE oli kutsuttu toista sataa aamu- ja iltapäivätoiminnan ja kerhotoiminnan ammattilaista Etelä-Karjalasta ja Kymenlaaksosta. Aamupäivä oli varattu Opetushallituksen Riitta Rajalalle.

Minä olin sitten vuorossa lounaan jälkeen (maissikanaa).  Oli upeaa saada esitellä Aurorassa valtuutettujen Pia Kauman ja Sanna Lauslahden aloitteesta vuosina 2006-2010 suunniteltua ja toteutettua TIP-hanketta, jossa lasten koulupäivästä rakentui ehyt, turvallinen ja pedagogisesti pitkälti esteetön koulupäivä.

Sain ylpeänä esitellä myös  mm. siestaa, koko koulun näytelmiä ja elokuvia,  laajaa kerhotoimintaamme, kerhokorttia,  pariopettajia, TIPiin liittynyttä joustavaa resurssien käyttöä, Luunjan koululeiriä, Koti ja Koulu ry:n kesäleiriä... (Vitsi, että olemmekin saaneet tehdä näin monia upeita asioita).


JOTTA koulupäivä olisi ehyt, meidän on ymmärrettävä  se kokonaisuutena ja  samalla kunkin koulupäivän elementin oma osuus tässä kokonaisuudessa.

Kokonaisuuden perustehtäväksi määrittelin pedagogisen hyvinvoinnin: sekä oppimisen että hyvinvoinnin. Koulupäivään kuuluu hyvällä mielellä tehtävää ponnistelua mielekkäiden asioiden parissa, onnistumisia, iloisia kohtaamisia ja aitoa välittämistä.

Kerhoissa ja aamu- ja iltapäivätoiminnassa on luvuton määrä mahdollisuuksia tukea pedagogista hyvinvointia, jos niin halutaan. Kannattaisi.

2 kommenttia:

Anna Voipio kirjoitti...

Siis oliko se väki tullut Kouvolaan todella Etelä-Karjalasta vai oliko kyseessä kymenlaaksolainen porukka? Kouvola on Kymenlaaksoa....

Martti kirjoitti...

Kymenlaakson lisäksi Etelä-Karjalasta. Korjasin tekstiin. Kiitos.