Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, marraskuuta 23, 2011

Auroran saneerauksesta uutta tietoa

AURORAN koululla, sen puusiivessä tehdään parhaillaan korjaustöitä. Ne jatkuvat koko syyslukukauden. Seuraavat kaksi viikkoa elämme tosi ahtaasti talon muissa osissa  ilmanvaihtolaitteiston puhdistus- ja korjaustöiden vuoksi. On siinä esiteltävää ensi tiistaina tanskalaisvieraille. Laitoin heille viestiä tilanteestamme, mutta he  haluavat silti  tulla. Tulkoot sitten

Samaan aikaan valmistellaan  pitkään odotettua  Auroran lisärakennus-/peruskorjaushanketta. Tiedän, että budjettineuvotteluissa Auroran hanketta oli yritetty aientaa, mutta rahat eivät siihen riittäneet.

Eilen saamieni - toki alustavien - tietojen mukaan hanke etenisi seuraavasti:

  • (1) Ns. tarveselvitys vietäisiin lautakuntaan maalis- huhtikuussa 2012. Tarveselvityksessä päätetään mm. millaisia tiloja (kuinka iso jumppasali esim.) koululla tarvitaan.  Näyttää siltä, että meille tulisi omien opetustilojen lisäksi  väestösuoja sekä  tiloja myös esiopetukselle, mahdollisesti myös nuorisotoimelle. On mahdollista, että koko koulu puretaan  ja tilalle rakennetaan kokonaisuudessaan uusi rakennus. Tältä pohjalta hankkeen esisuunnitteluun ollaan palkkaamassa konsulttia.
  • (2) Seuraavaksi hyväksyttäisiin hankesuunnitelma syys- lokakuussa 2012.  
  • (3) Vuosi 2013 olisi varattu suunnittelulle. 
  • (4) Rakentamisaika olisi 3/2014 - 6/2015. 
RAKENNUSTÖIDEN ALKU ja väistötiloihin siistyminen ajoittuisivat siis maaliskuulle 2014. Ja toisinpäin:  Koulua käydään kaikessa rauhassa näissä tutuissa vanhoissa tiloissa vähän yli kaksi vuotta;  tämä lukuvuosi loppuun,  seuraava lukuvuosi kokonaan sekä lähes koko lukuvuosi 2013-14. Tämän lukuvuoden viitos- ja kuutosluokkalaiset olisivat silloin jo yläkoulussa; nykyisiä 1.-4.-luokkalaisia uusi diaspora koskisi;  nelosia (tuolloin kutosina) kuitenkin vain 3 kuukautta.

Väistötiloissa oltaisiin siis  kolme kuukautta  keväällä 2014 ja koko seuraava lukuvuosi 2014-2015.

VIELÄ on  auki, voisiko puolet oppilaista jatkaa remontin ajan nykyisissä vuokraparakeissa.  Korjaukseen alkuun on niin kauan aikaa, että väistötilat ehditään hyvin etsiä. Ja niin kauan, että asiat voivat vielä muuttua moneen kertaan :-)

Ei kommentteja: