Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, marraskuuta 15, 2011

Koulutuspolitiikkaa kuulemassa ja vähän puhumassakin

OLIN tänään virkavapaalla valvomassa etuja koulutuspolitiikan saralla. Olen OAJ:n koulutuspoliittisen toimikunnan varajäsen, ja kun Heli Haaro ei paikalle ehtinyt, lupasin  sijaistaa.

ASIALISTALLA oli lähinnä tiedoksi-asiaa. Kuulimme hyviä uutisia perusopetuksen ryhmäkokojen pienentämiseen tarkoitetusta 50 miljoonasta ja nuorisotakuusta, ja huonompia uutisia  uutisia   ammattikorkeakouluja koskevasta uudistushankkeesta,  elinikäisen kasvatuksen muistoista,  ja mm. yliopistojen oman yhteistyöelimen ideoista mm. aineenopettajankoulutuksen suhteen. Aineenopettajakoulutusta halutaan sitoa tiiviimmiin ainelaitoksiin. Yliopistot etsivät aineopettajuuden tulevaisuutta väärästä suunnasta.  Näin ajattelin ja puhuinkin. Kuulimmem myös OAJ:n suunnitelmista kunnallisvaalien suhteen. Ehdotin rohkeaa loikkaa 2000-luvun tekniikkaan, 2-3 min clipsejä  u-tubeen jne. Lounas Akavatalolla on aina monipuolinen. Tänään oli riistaa.

KOKOUS päättyi sen verran ajoissa, että ajoin vielä koululle ja ehdin toviksi istumaan oppilashuoltoasioiden ääreen. Osa ajasta meni sisäilmakorjausasioiden puimiseen. Tiedotan niistä tarkemmin huomenna.

PS. Illalla klo 21 tärkeä A-Talk kouluruusta.

Ei kommentteja: