Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, marraskuuta 22, 2011

Peppi- harjoitukset tiivistyvät

Havainnekuva Peppiin rakentuvasta lavastuksesta. Katsomo
ja valot ovat  taas jumppasalin ikkunanpuolella. Kuoro ja
orkesteri näyttämöluukun luona. Valkoiselle skriinille tulee
mm. lyhyitä clipsejä.
KOKO KOULUN näytelmän harjoitukset ovat siinä vaiheessa, että pääroolit on nyt lähes kaikki jaettu. Meillä on  neljä miehitystä, ja tällä kertaa kaikissa rooleissa on lapsia.  Näin hyviä rooleja riittää useammalle. Ja hyviä rooleja on paljon.

Roolijako on aina yhtä vaikeaa. Emme etsi päärooleihin parhaimmin näyttelevää, vaan kuhunkin rooliin otetaan hahmoon parhaiten sopiva hakija. Otamme huomioon lasten habituksen, koon, ja usein vielä senkin, kummalla "finalisteista" ei ole vielä ollut isoa roolia.

Silti kyyneleiltä ei aina vältytä. Niin se on. Eikä siinä lohduta, että samanlainen jännitys ja pettymys liittyy myös aikuisten teatteriin, balattiiin, oopperaan....

MYÖS lavastustyö nytkähti eteenpäin. Perusidea on nyt valmis. Pepin hevonenkin on jo tilauksessa. Konkreetisti lavastustyö tehdään viikon 50 alussa.

Tänään tiistaina kuoro hajoittelee Uman ja Katrin johdolla. Niinikään lähtevät kutsut naapurikouluille kenraaleihin. Julisteita viimeistellään.

PEPPI-paidat on suunniteltu, ja tämän viikon aikana kokoamme tilaukset. Koulu maksaa projektipaidat pitkään harjoituksissa uurtaville näyttelijöille, soittajille, kuorolaisille jne. Muut voivat tilata Peppi-paitoja muistoksi lauantaina 17.12. esitysten yhteydessä.

ON TOSI tärkeää tehdä koko koulun voimin iloisia asioita, kun koulun arki keskellä korjaustöitä muutoin on (hopean) harmaata. Onneksi on siesta. Onneksi on kerhoja.

Ei kommentteja: