Kirjoja

Kirjoja

torstaina, marraskuuta 24, 2011

Pääministeri OAJ:ssa


PÄÄMINISTERI Jyrki Katainen puhui taitavasti. Suomi on hyvinvointivaltio ja turvaamisen arvoinen. 
Velkaantuminen ei lopu itsestään, ei Euroopassa eikä Suomessa. Parhaimmillaankin meillä on edessä hitaan kasvun kausi.  Elämme  ennen kokematonta muutosta. Milloinkaan ei vahvalla  hyvinvointyhteiskunnalla ole ollut tämännäköisellä ikärakenteella. Kaikki kunnat ikääntyvät.

MEIDÄN on pääministerin mukaan saatava koko Suomi vahvaksi. Se tehdään kuntauudistuksen avulla Työurat on saatava pidemmiksi, näin saamme verotuloja lisää. Jokaisen on päästävä terveenä täydelle työeläkkeelle. Meillä ei ole varaa valita: vanhojen tilalle  ei voida ottaa nuoria,  molemmat  ryhmät  on saatava  töihin. Veroja joudutaan korottamaan. Menoja on leikattava. Koska turhia menokohteita ei ole, jokainen leikkaus kirpaisee. Tuntuu väärältä. Leikkauksia joudutaan tekemään myös  koulutukseen, mutta ne tehdään pääasiassa  rakenteiden kautta.

SAMAAN aikaan hallitus kuitenkin satsaa  ehkä ainoana maana näinä aikoina perusopetuskeen. Perusopetusta vahvistetaan. Tärkeitä asioita ovat ryhmäkoko, hyvin koulutettu opettaja ja opettajankoulutus. Kerhotoimintaa tuetaan. Hallitus haluaa välttää syrjäytymistä myös nuorisotakuun avulla.

PÄÄMINISTERI kiitti OAJ:öä ja Akavaa  sopimuksista, jotka tukevat kilpailukykyä, ennustavuutta ja työrauhaa. 

Juhlapuheensä lopuksi hä toivotti tunnelmallista joulua."Tasapainotamme, uudistamme vain siksi, että Suomella olisi hyvä tulevaisuus. Tästä ei Ei kannata masentua vaan energisoitua."

Ei kommentteja: