Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, marraskuuta 25, 2011

OAJ:n valtuuston kolmas päivä

AAMULLA etuja valvomaan koulun kautta. Huh! Kyllä porukkaa on paljon poissa rivistä. Onneksi meillä on upeita sijaisia. Ja Ulla sijaisuuksia organisoimassa.

ALKAMASSA ratkaiseva äänestys alkamassa: Onko OAJ:n valtuustossa jatkossa 100 (hallituksen esitys) vai 150 valtuutettua? Valiokunta ja hallitus olivat pienentämisen kannalla. Päijät-Hämeen Pauli Väntönen uudisti kuitenkin esityksensä 150:sta, joten pääsimme täyttämään äänetyslippuja.


Pauli Väntönen järjesti meille
äänestyksen.
Tässä ensimmäisessä äänestyksessä riittää yksinkertainen enemmistö. Jos 100 voittaa, kokouksen on vahvistettava tulos vielä 2/ 3 enemmistöllä.

Klo 10.40. Ääniä lasketaan. Kokoustauko.  Ääniuuran saapuu nyt saliin takaisin. Valtuuston koko. Äänet 100 :  92   kpl    ja 150:   54 kpl. Yksinkertainen enemmistö. (Näyttää siltä, että menee tosi  tiukaksi. Jotta se menisi läpi, vaaditaan 66 %, nyt on kasassa 63 %).

TOINEN äänestys päättyi juuri. Nyt jännitetään kuinka käy. Itse äänestin 150:n puolesta antamalla EI-äänen. Mutta käy kuinka käy sen kanssa eletään. Äänet tulivat 90- 55.  Valtuuston koko jää siis 150:een.

Kki 11.45 Loput pykälät hyväksytty. Lista käyty läpi. Nyt valtuuston puheenjohtaja pitää loppupuheenvuoroa. Hän kertaa kokousasioita.  OAJ on tehnyt kaikkensa, ettei leikkauksia tule. Mutta tuli. Järjestö sai arvot. Säännöt uusittiin. Kunnallisvaaleihin tullaan vaikuttamaan. Pääministeri rohkaisi pitikin työuriin.  Järjestön pitäisi kantaa huolta myös vanhempien opettajien jaksamista.

SEN pituinen se. Lounaalla jälkilöylyjä valtuuston kokoa koskeneesta äänestyksestä. Osalla oli oikein hiki.

Ei kommentteja: