Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, toukokuuta 18, 2010

OAJ:n valtuusto alkaaAAMULLA Vespalla Helsinkiin. Marina Congressissa alkoi Ysin kokous klo klo 9. Espoolaiset olivat sivistyneitä, eivätkä ehdottaneet koko hallitus- ja toimikunta-paikkojen jakoesityksen romuttamisa, vaikka se, että Suomen toiseksi suurimman kaupungin: Espoon yksikään opettaja ei ole kelvannut OAJ:n hallitukseen noin 20 vuoteen!

Klo 10 oli kahvitauko. Varsin moni valtuutettu kävi juttelemassa eilisestä MOT-ohjelmasta. Kaikki palaute on tähän asti ollut kovin kannustavaa. Kuuli myös eilisestä ennakkoäänestyksestä Ysissä eri puheenjohtajien kannatuksesta. Voittajan nimeä en saa sanoa, mutta moni hymyilee. Siksi selvä ero oli muihin kandidaatteihin.

YSIN kokous jatkuu klo 11:een. Ysin hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Kari Kinnunen Vantaalta. Parhaillaan käymme läpi tavoiteohjelmaa. Kovin on varovainen. Itse aion harkita esim. seuraavia muutosesityksiä:
  1. Opettajille taataan nollatoleranssin mukainen suoja fyysiseltä ja henkiseltä väkivallalta työssä.
  2. OAJ selvittää tieteellisesti luotettavalla tutkimuksella opettajien, päiväkotien johtajien ja rehtoreiden todellisen työmäärän, työhön kuluvan ajan ja työtehtävien rakenteen.
  3. OAJ:ssa käydään avoin periaatekeskustelu eri opettajaryhmien välisistä eroista palkassa ja muissa työehdoissa, todetaan oikeudenmukaiset erojen perusteet ja käynnistetään toimet epäoikeudenmukaisiksi koettuejn erojen poistamiseksi.
KUVA: OAJ:n puheenjohtaja Erkki Kangasniemi avasi 50. ja viimeisen kerran valtuuston kokouksen.

OAJ:n valtuuston varsinainen kokous alkoi klo 15. Luokanopettajaliiton puheenjohtaja Matti Sippola valittiin valtuuston toiseksi puheenjohtajaksi.

Juuri nyt Erkki Kangasniemi puhuu virka ja työehtosopimusasioista. Iltapäivän aikana käydään esityslistaa läpi. Pääsemme varmaankin tavoiteohjelmaan saakka.

Ei kommentteja: