Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, heinäkuuta 25, 2009

Ensimmäinen työviikko kauniisti pinossaKUVA: Maalari maalaa taloa. Ikkunapuitteet ja ovenpielet saavat uutta väriä. Terveydenhoitajan ikkunalle on rakennettu pikaisesti avautuvat hätäportaat. Koti ja koulu ry:n ja johtokunnan toivoma oppilaitten saattoliikenteen turvajärjestely oli kesän suunnitelmissa, mutta se ilmeisesti tyssäsi suojeltavaan vanhaan puuhun.


HIENO viikko. Lempeä lasku töihin. Pöydät ja ikkunahyllyt tyhjenevät, ja asiapinot järjestyvät aakkosittain muovitaskuihin. Tehtäväkortit auttavat muistamaan, mitä kaikkea vielä kannattaa paapoa.

Mukavaa lisähaastetta viikkoon antoivat lehtihaastattelut. Ensin "Meidän perhe" teki juttua kodeista läksyjenteon kannalta ja eilen Karjalaisen toimittaja soitteli sikainfluenssasta. Päivystävä Dosentti is back! :-)VIIKKOON mahtui myös siviilielämää. Vietimme viehättävän illan tuttavaperheen siirtolapuutarhamökillä Herttoniemessä. Ilta oli tosikaunis, ja isäntien puutarha kerrassan rehevä.

JOUDUIN viemään Macin tohtorille. Ohjelmia oli asennettava uudelleen, ja lisää muistiakin oli pakko asentaa. Tectorin palvelu oli ylitsevvuotavaa, mutta ihan kaikki ei tullut kerralla kuntoon. No, Pukinmäkeen on sopiva vespailumatka.

Tällä viikolla tein samalla reissulla pienet muistiomatkat kahteen nuoren Martin tärkeään paikkaan: Maunulan leikkikentälle, jossa olin leikinohjaajana 1970-luvun puolivälissä yhden kesän ja Solakallioon, jossa olin koulunkäyntiavustajana 1980-luvun alussa.

Solakallio seisooyhä lähes muuttumattomana, mutta Maunullan tunnistin lähinnä uima-altaasta. Koko rakenteluleikkikenttä oli ajettu alas.

Ei kommentteja: