Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, heinäkuuta 20, 2009

Ensimmäinen työpäivä

KUVA: Koulua vastaapäätä sijaitsevaa seurakuntataloa purettiin kovaa vauhtia.


ENSIMMÄINEN työpäivä on reippaasti hoidettu. Ilma oli harmaa, ja sateinen, mikä sopi hienosti.

Päivä kului konttorilla omassa seurassa pääasiassa vanhoja asioita mieleen palauttaessa. Minulla on vahva harrastus tehdä tehtävälistoja, ja usein useita päällekkäin. Nyt päädyin taas postikortteihin. Tiivistin kunkin avoinna olevan homman käsittelyvaiheen kortille. Ja kun homma tulee valmiiksi, saan repiä kortin. Korttipinosta tulee korkea. Kutakin korttia vastaan sitten muovitasku, jossa on enemmän tietoa asiasta.

Tuntikehys tuli tsekattua. Näillä tiedoilla noin 590 (viime vuonna 612).

Sisäposti alkaa kulkea vasta ensi viikolla. Pari muuta rehtoria oli palannut töihin. Soukan Qvintuksella hiki lentää, kun koulu muuttaa Otaniemeen. Sähköpostissakin on hiljaista. Puhelinvastaajassakaan ei ollut viestejä. Onkohan oppilasliikenteessä tauko?

Laitoin henkilökunnalle viestin Espoon tarjoamasta illallisristeilystä a´25 euroa. En muuten heitä ryhmäkirjeillä häiritsisi, mutta ilmoittautumisaika menee umpeen jo 3.8.

ELA-opettajan rekrytointi jatkui. Hakijoita oli kahdeksan, kaikki varmasti hyviä. Kahdelle laitoin virtuaalisen haastattelukirjeen. Toinen heistä on oikein muodollisesti kelpoinenkin.

APULAISREXI Ulla piipahti moikkaamassa. Hän lähtee rohkeasti Bostoniin parin yön päästä.

Sanoisin että varsin ilomielinen työpäivä. Erityisesti jos muistelee viime kesää. Vuosi sitten lauantaina olimme olleet Juhan hautajaisissa, ja lähettelin muistokirjoituksia Opettaja-lehteen ja Kiteen Sanomiin. Ja olin onnellisen tietämätön, että kohta koulu tulisi palamaan...

Ei kommentteja: