Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, elokuuta 22, 2008

Toinen kouluviikko pulkassa

KUVA: Espoon sivuilta lainattu kuva Kalajärven koulusta. Oikealla lipan olla olevasta ovesta päästään luokkiin 5a, 5c, 5d, 6a ja 6b. 5b-luokkaa ei kuvassa näy.

TOINEN KOULUVIIKKO päättyi - ihan samalla lailla kuin vuosi sitten: Grilli Toron Oskarinleikkeeseen. Nami.

Hyvänmakuinen viikko. Ja monessa suhteessa samanlainen kuin edellisinä vuosina. Vierailupyyntöjä tulee yhä. Tulipalon vuoksi esittelykierrosten järjestäminen on kuitenkin hankalampaa kuin ennen. Espoo harkitsee muuten vierailumaksun keräämistä. Koulu saisi sen itselleen. Ei huono. Ensi viikolla koululla tulee käymään vieras Japanista. Vieraamme Masakata on Koben yliopistossa luonnontieteiden pedagogiikan professori. Han on mm. Japanin luonnontieteiden opetuksen tutkimusseuran puheenjohtaja. Suomessa häntä kiinnostaa nimenomaan tulevaisuuskasvatus.

Valitettavasti jotkut huonotkin asiat näyttävät toistuvan. Kesä on kasvattanut osasta pikkupoikia pikkukoviksia, ja kiusaustapauksista koulumatkoilla on alkanut tulla ilmoituksia.

Moni asia on paremmin kuin vuosi sitten. TIP on laajentunut. Erityisopetuksen miehitys on vahvistunut. Rahatilanne on vakaa. Ja porukka jos mahdollista vieläkin kokeneempaa kuin viime vuonna. Oppimiskeskuksemme koulutustilaisuuksiin on tulossa hienosti väkeä. Käynnistymässä on myös mielenkiintoinen erityisen tuen kokeilu, jossa Aurora on yksi pilotti. Siinä on tarkoitus kehitellä uusia tapoja järjestää opetusta niin, että kaikkien lasten tarpeet otetaan huomioon. Tänään oli hankkeen pedagogisen ryhmän kokous WeeGeellä klo 10-13. ideoimme juttua pitkään koulun jälkeen.

Opetustoimenjohtaja Kaisu Toivonen hyväksyi tulipalon vuoksi opetusvelvollisuuden huojennuksia minulle, apulasrexi Ullalle ja Kalajärven koulun Leila- rexille. Huojennus tarkoittaa, ettei tarvitse pitää niin montaa oppituntia viikossa kuin normaalivuonna. Jää aikaa muille hommille. Hienosti tehty!

Ja tietysti moni asia on ihan toisin. Tulipalon ja Juhan poismenon vuoksi tavara- ja välinetilanne on sekaisin. ATK-laitteet ja kirjasto ovat pois pelistä. Aikatauluissa on kurottavaa. Luokilla on nyt lukkarit, mutta joitain muutoksia niihin vielä tulee. Näyttäisi siltä, että kehys riittää. Ts. en ole vielä ehtinyt sita varmaksi laskea. 33% koulusta on diasporassa.

PS. Ikävä kyllä yksi asia toistuu kuin painajaisunessa. Vuosi sitten elokuun lautakunnan listalla oli LAUSUNNON ANTAMINEN HALLINTO-OIKEUDELLE KUNNALLISVALITUKSEEN NIITTYKUMMUN KOULUN REHTORIN VIRANSIJAISEN VALINNASTA. Nyt listalla on LAUSUNNON ANTAMINEN HALLINTO-OIKEUDELLE KUNNALLISVALITUKSEEN PÄIVÄNKEHRÄN KOULUN REHTORIN VIRKAVAALISTA. Kyse on meidän Sarpilan Jukan valinnasta.

Ks. enemmän http://www.espoo.fi/asiakirja.asp?path=1;31;37423;37424;37425&id=A1910580A1F2A20EC22574AC002A5263&kanta=kunnari\\intrakun_e.nsf

Ei kommentteja: