Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, huhtikuuta 11, 2008

TIP uudistuu ensi syksynä!

KUVA: Tip-kerhoihin ilmoittaudutaan syksyllä 2007

TOINEN eilinen kokous käsiteli TIP-hankkeen toista lukuvuotta. Istuimme minä ja Törrösen Sari Terttu Akselinin työhuoneessa oikein kaffekupin ja suklaakeksin äärellä. Hahmottelimme tulevia ratkaisuja. Tämän hetken suunnitelmat näyttävät seuraavilta, mutta niissä on vielä hiottavia yksityiskohtia.Erityisen hyvä uutinen on, että nyt kaikki halukkaat alkuopetuksen lapset pääsevät nyt lakisääteiden iltapäivätoiminnan piiriin omalla koulullaan. Siis myös tokaluokkalaiset.

TÄHÄN asti TIP ja lakisääteinen iltapäivätoiminta LIP ovat olleet omia toimintojaan. TIP on suunnattu 2.-6-luokkalaisille ja vanhempien organisoima LIP ekaluokkalaisille. TIP on tarjonnut kerhoja. LIP ei ole. TIP-palveluista on laskutettu erikseen, LIP-palveluista kiinteä kuukausisumma. Kummallakin on ollut oma henkilöstönsä.

ENSI SYKSYSTÄ alkaen TIP ja LIP yhdistyvät Turvalliseksi iltapäiväksi (TIP). TIP aukeaa klo 12.45 ja päättyy klo 17.45. Tänä lukuvuonna TIP on järjestänyt myös aamutoimintaa klo 8-9. Vuoden kokemusten mukaan tälle palvelulle ei ole riittävästi kysyntää. Aamulla ennen koulualkua kouluravintolaan on tullut vain 2-3 lasta.

Kaikki TIP-lapset 6.-luokkalaisiin saakka ovat aluksi ns. leikkikentällä, josta he hajaantuvat viikko- ja päiväsuunnitelman mukaan tarjottaviin toimintoihin (esim. liikunta, askartelu, läksyt...) Kutakin toimintaa vetää yksi TIP-ohjaajista. TIP-iltapäivään kuuluu ohjattu välipala.

TIP tarjoaa teematoimintojen lisäksi myös kerhoja, joihin ohjaajat kellottavat oikeat oppilaat. Kerhot on siis tarkoitettu TIP:ään ilmoitettaville lapsille. TIP-kerhoja vetävät ohjaajat ja yhteistyö kumppanimme. Yhteistyökumppaneiden kerhoissa on erillinen kerhomaksu edelleen.

1.-2.luokkalaisille ja erityislapsille Turvallinen iltapäivä maksaa 60 €. Hintaan kuuluu välipala. 3.-6-luokkalaisille on suunniteltu 20 €:n kuukausikorttia. Sillä rahalla saisi olla leikkikentällä ohjatussa toiminnassa ja ohjaajien vetämissä kerhoissa vanhempien kanssa sovitun ajan. Välipala maksettaisiin edelleen erikseen ostettavilla ruokakorteilla.

Iltapäiviin tullee myös TIP- kerhoja, jotka on suunnattu tietyille lapsille. Esim. jos saamme lääninhallitukselta tukirahaa, niillä rahoilla kustannettavat opettajien vetämät kerhot on suunnattu vain 3.-6-luokkalaisille Näihin opettajien vetämiin kerhoihin (bändikerho, teatterikerho, tietokonekerho, liikuntakerho...) otetaan erilliset ilmoittautumiset. Lääninhallituksen tukipäätös tulee toivottavasti niin ajoissa, että ehdimme tiedottaa, käynnistyvätkö nämä kerhot.

ENSI maanantaina kaikille kouluumme otetuille uusille epuille lähtee kirje, jossa on mukana ohjeet TIP:ään ilmoittautumisesta. Vastaava kirje laitetaan repuissa myös nykyisille ekaluokkalaisille. Ensi lukuvuoden 3.-6.luokkalaisille ilmoittautumiskirjeet lähtevät toukokuun alussa, kun tiedetään pienempien oppilaitten iltapäivätoiminnan tarve.

Kun tiedämme kaikilta luokka-asteilta ilmoittautuneiden määrän, voimme käynnistää TIP-ohjaajien rekrytoinnin. Näillä näkymin se ajoittuu toukokuun puoliväliin.

Monet kysymykset ovat vielä auki. Kommentit ovat tervetulleita.

Ei kommentteja: