Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, huhtikuuta 14, 2008

Harmaa viikonloppu

HARMAAKSI kääntyi viikonloppu. Kuinka komea olikaan lauantai! Ja sitten sunnuntaina satoi meilläpäin ihan riittävästi. Onneksi säällä ei ollut kovasti merkitystä, sillä harmaan kuvan mies joutui ahkeroimaan. Menneen viikon juoksut ja tulevan haasteet pakottivat purkamaan sumaa.

TÄNÄ aamuna on saatava postiin ekaluokkalaisille kirjeet mm. iltapäivätoiminnasta. Jostain syystä muutoin tarkka virastoihminen ei lähettänytkään kirjeen pohjatekstiä, joten jouduin laatimaan esitteen omin päin. Viikkokirjeen lähetin henkilökunnalle jo lauantaina.

LUOKANOPETTAJA-lehden ns. sinikopiot tulivat, ja tein niihin vielä pari muutosta. Lisäsin mm. uuden toimittajamme nimen apinalaatikkoon. Hallituksen jäsen Merja Koivisto on kiinnostunut lehtityöstä. Hienoa.

100 SANAA kasvatuksesta eivät synny itsekseen. Naputtelin viikonloppuna viisi uutta sanaa Kansasen Pertille Unkarin loman ratoksi.

TIISTAINA vedän koulumme OPS-seminaarin. Ohjelma on jaettu opettajille ja ideakin on selvä, mutta omassa puheenvuorossa oli valmisteltavaa. Tein diasarjat sekä Tulevaisuuden opetuksesta että Kevään 2008 mediapuheesta. Ehkä ne antavat perspektiiviä? Ajattelin hyödyntää dioja myös erityisopetuksen tulevaisuutta pohtivan ryhmän Tukholman seminaarissa tiistai- ja keskiviikkoiltana. Vamistelin sinne myös skenariotyöskentelyosuuden. Ja ehkä dioja voisi käyttää seuraavalla viikolla Turussa, kun saatan vuosilomalla kurssin68 "valmiiksi" oppilaitosjohtajiksi.

IKÄVIN viikonloppuduuni liittyi asuntoyhtiömme asioihin. Yhtiökokous on parin viikon päästä, ja siitä saattaa tulla riitaisa. Niinkuin aina kun on kyse isoista rahoista. Meillä on edessä korjaustöitä.

MUTTA kyllä se tästä iloksi. Tänään siis eppukirjeet postiin, ja sama kirje ensi vuoden tokaluokkalaisille reppuihin. Tsekataan Riitan kanssa kevään jäljellä olevat vapaat tunnit jne. Iltapäivällä Helsinkiin ja sitten valmistelemaan asuntoyhtiön hallituksen kokous ja naputtamaan yhtiökokouksen paperit.

Ei kommentteja: