Kirjoja

Kirjoja

torstaina, huhtikuuta 10, 2008

Hölmöläiset tulevat- olethan mukana! Osa III

KUVA: Työryhmä kokoontui tilassa, josta tule tarinatupa. Täällä lapsille luetaan Hölmöläissatuja.

ISOON HÖLMÖLÄISTAPAHTUMAAN 13.5 on nyt neljä viikkoa ja risat. Tänään kokoontui Pikku-Aurora tiloissa tapahtuman suunnitteluryhmä, jossa päärooli oli kultturituottaja Milena Salosella ja tuottajaharjoittelija Ilona Tiaisella. Teimme seuraavia päätöksiä.

1§ Hölmöläistapahtuma pidetään kokonaan Pikku Auroran tiloissa, sisällä ja ulkona. Luovumme ajatuksesta jakautua Träskändan kartanon puistoon mm. lasten turvallisuuden vuoksi. Nyt koko tapahtuma on aidatulla alueella,josta kukaan ei putoa jokeen tai jää auton alle. Paikalle tuodaan myös YTV:n tilapäisvessat.

2§ Tapahtuma toteutetaan Pikku-Aurorassa satoi tai paistoi. Glorian Bändilava on sateen kestävä. Auroran Ripa Schiray huolehtii paikalla bändilaitteet ja miksaajan. Lavalla esiintyy illalla aluksi kansantanssiryhmä ja päätteksi yllätysvieras. Päivällä lavalle nousevat espoolaiset hölmöläisbändit klo 12-15.

KUVA: Komea Helsingin Nuorisotoimen lava(13X7X3m)rakennetaan keskelle Hölmölän toria.

3§ Ohjelma alkaa kaksi kertaa, kuten Hölmölään sopiikin. Klo 9 paikalle tulee päiväkotiryhmiä Pikku-Auroran pajoihin. Varsinaiset avajaiset ovat kello 11, jolloin esiintyjille pidetään käskynjako. Suunnitteluryhmä jatkaa vielä tarpeeksi hölmön avaajan etsimistä.

Ohjelma jakautuu kahteen osaan: Päiväosuus on klo 12-15, ja iltaosuus klo 18-20. Pikku-Auroran rakennus on auki myös väliajan, ja noin klo 17-19 siellä on kaikille avoin käsityöpaja vetäjänä Birgit Haataja.

Kaikki osallistujat pukeutuvat toivottavasti teemaan sopivasti. Bembölen koulun väellä on tiettävästi hienot hölmöläispaidat. Ehkä meidänkin pitää painattaa sellaiset?

KUVA: Pikku-Auroran pääsaliin tulee oppilastöiden näyttely. Tilassa esiintyy myös päähölmöukko ja päähölmöakka(Riitta Kuosa).

Pikku-Auroran perinnehuoneseen pystytetään tila mm. Viherlaakson koulun oppilastöille (pienoismaailmat ja digikuvia). Siellä pyörii myös läppärilla animaatioita ja Bembölen koulun videoita.

4§ Auroran koulun rooli on vahva. Lasten esityksen lisäksi vanhempamme huolehtivat makkaranpaistosta ja mehun myynnistä. Tarvitsemme varmaankin toisen pisteen kahville ja makealle. Me huolehdimme lavalle valot ja äänet ja miehen hoitamaan niitä. Meiltä tulee myös juontajia, Hyde-Park-puhujia, Hölmöläiskaappi, jossa saa esiintyä ja tietysti Hölmölän väkeä Hölmölän polun varrelle. Saattaa olla, että me myös teemme Hölmölän portin. Ja jos ehdimme, kuvitamme espoolaiskirjailijoiden uudet tarinat.

Pikku-Auroran väki huolehtii infopisteestä ja juontaa iltatapahtuman päälavalla

KUVA: Pikku-Auroran kellarissa on hieno galleria, jossa on Hölmöläisteemaan liittyvä Surojeginin kirjan kuvitusnäyttely.

Galleriassa luetaan ensimmäisen kerran kahden espoolaiskirjailijan tapahtumaa varten kirjoittamat uudet hölmöläistarinat. Lukijana on Jukka Jokiranta.
PIKKU-AURORAN pihapiiriin rakennetaan sitten se Hölmölän raitti, jonka varrelle hölmöläisketsit sijoittuvat.

Sketsejä tulee Auroran koulun lisäksi Karamzinin koululta (1a-luokka). Bembölen koulu esittää oman perinteisen Hölmöläistarinansa päälavalla.

HYVÄ kokous. Paljon on vielä valmisteltavaa. Ensi viikolla on saatava esite painoon. Minä huomasin lupaavani kirjoittaa pienen esipuheen. Tiedotettavaa riittää mm. siitä, että tapahtumaan ei kannattaisi tulla omilla autoilla.Jos ja kun tapahtumaan osallistuu 1000-2000 ihmistä, Auroran vanhainkodin ja läheisen K-kaupan parkkipaikat loppuvat. Budjetti hiotaan maanantaina lopulliseen muotoon.

Ks. lisää
www.espoo550.fi

Ei kommentteja: